Nintendo Only
Wii

Nintendo Online

Nintendo draait al tientallen jaren mee in de gamebranche. Toen Xbox met hun Xbox Live op de proppen kwam, ging Sony mee in het online gebeuren. Nintendo gaf de gamers de mogelijkheid om online te spelen met hun Gamecube maar gingen hiervoor geen reclame maken. Nu ze hun Nintendo Wii op de markt gebracht hebben kunnen ook de Wii'ers elkaar online uitdagen. Een klein overzichtje van de mogelijkheden lees je hieronder.

Wii Online
Via de online-service van de Nintendo Wii kan je buiten online gamen ook nieuwsberichten en weersvoorspellingen bekijken. Via een Wii-versie van Opera kan de gamer ook op het internet surfen via Wi-Fi. Zelfs berichten en data kunnen uitgewisseld worden met vrienden op Wii Online.

WiiConnect24
Met WiiConnect24 blijft jouw Nintendo Wii-console altijd online, zelfs als je niet thuis bent. De console staat op stand-by waardoor het weinig stroom verbruikt, maar toch verbonden blijft met het online netwerk. Als er nieuwe content voor jouw games verschijnt, zal de Wii deze meteen downloaden zonder dat je iets hoeft te merken. De service heeft daarnaast ook een prikbord. Zo kan je berichten nalaten voor familieleden die ook je Wii gebruiken. Zoals Nintendo het graag zegt: "Wii is altijd wakker."

Kanalen
De console maakt gebruik van kanalen. Dit is in grote lijnen te vergelijken met de zenders op je televisie. Bij het opstarten van de Wii zie je twaalf kanalen. Je kiest zelf wat deze inhouden en op welke plaats ze staan. Sommigen maken gebruik van een SD-kaart, anderen maken gebruik van WiiConnect24. De speler kan zijn aangekochte Virtual Console games in het opstartmenu zetten zodat je pijlsnel kunt beginnen met spelen. Nintendo heeft zelf al enkele kanalen samengesteld waaronder het Miikanaal, weerkanaal, nieuwskanaal en het diskkanaal.

Wii Points
De Nintendo Wii heeft net als zijn concurrenten ook zijn eigen "munteenheid". De Wii Points kunnen aangekocht worden in verschillende winkels, via het Wii-winkelkanaal en op de website van Nintendo in de sterrencatalogus. Met het virtuele geld kan je via het Virtual console-kanaal retrogames kopen. De prijslijst vind je hieronder:

NES-spellen - 500 Wii Points
Super Nintendo-spellen - 800 Wii Points
Nintendo 64-spellen - 1000 Wii Points
SEGA MEGA DRIVE-spellen - 800 Wii Points
Turbografx (PC Engine)-spellen - 600 Wii Points
NEOGEO-spellen - 900 Wii Points

Nintendo Wi-Fi Connection
Tenslotte rest nog de feature waar het allemaal om draait; online gamen. Via Wi-Fi kan de console online en daagt de speler vriend of vijand uit voor een game. Deze service is volledig gratis en vereist alleen maar een Wii en een Wi-Fi-verbinding. Via een kabel is het echter niet mogelijk je Wii aan het internet te koppelen. Samen met vrienden kan je zogenaamde friendcodes uitwisselen om zo snel en makkelijk tegen elkaar te spelen.