Nintendo Only
Wii

Nintendo Wii F.A.Q.

Waarom is de Wii anders dan andere consoles?
De Wii maakt gebruik van een controller die beschikt over een motion sensor. Dit levert een game-ervaring op die de PS3 en de Xbox 360 je niet kunnen bieden. Bewegingen die jij met de Wii Remote maakt worden namelijk rechtstreeks omgezet in acties in de game. De keerzijde hiervan is dat de Wii grafisch zwakker is dan zijn concurrenten. Ook ondersteunt de Wii géén High Definition.

Hoe werkt de Wii Remote precies?
De controller bevat een motion sensor die beweging registreert. De sensor balk moet je bovenop je TV zetten. Bewegingen die jij met de controller maakt worden dus meteen omgezet in acties in de game, dit met behulp van een lang motion sensing apparaat wat je op je televisie aansluit.Wat is de Nunchuk controller?
De Nunchuk controller is een bewegingsgevoelige uitbreiding waarmee het mogelijk is om met twee handen te spelen. De uitbreiding bestaat uit een analoge stick en twee trigger knoppen en wordt met een kabel aan de controller bevestigd. De Nunchuk maakt geen gebruik van de sensorbar, maar heeft wel een accelerometer, zodat bewegingen en standsveranderingen van deze uitbreiding gedetecteerd kunnen worden. Met behulp van deze uitbreiding wordt het bijvoorbeeld mogelijk om First Person Shooter games beter te spelen. Meestal dient de analoge stick van de Nunchuk om mee rond te lopen en zul je met de Wii-controller moeten richten en schieten. De Nunchuk controller zal bij elke Wii worden meegeleverd.Wat is de Wii Zapper?
De Zapper is een plastic nepgeweer waar je de controller in kunt schuiven. De Zapper heeft een trigger en een analoge stick bovenop. De Wii Zapper is gebundeld met de game Link's Crossbow Training die je er gratis bij krijgt.Kun je een Nintendo GameCube controller gebuiken op de Wii?
Ja, dat is mogelijk. Er zitten bovenop de Wii een aantal openingen waarmee je je GameCube Cotroller(s) kan aansluiten.

Kan ik mijn GameCube-spellen op die Wii afspelen?
Ja dat is mogelijk. Je kan die games dan niet besturen met de Wii Remote, maar wel met de GameCube controller.Wat is de Classic controller?
Niet alle games hebben een bewegingsgevoelige controller nodig en daarom heeft Nintendo de Classic Controller ontworpen, een tweehandige controller in oude stijl. Hiermee kun je niet alleen nieuwe games spelen, maar bijvoorbeeld ook oude Nintendo 64 spellen. Anders gezegd, je kunt er Virtual Console-Games mee spelen.

Wat is de Virtual-Console precies?
De Virtual Console is een online dienst die het mogelijk maakt om spellen uit tijden van weleer te spelen op je Wii. Je kunt deze games kopen door middel van Wii-Points welke je zowel in de winkel als online kunt kopen. Zo zijn er games te downloaden die ooit verschenen zijn op de NES (500 Wii-Points), SNES (800 Wii-Poitns), Nintendo 64 (1000 Wii-Points), Megadrive (800 Wii-Points), Neo-Geo (900 Wii-Points) en de TurboGrafx (800 Wii-Points).

Wat zijn de Wii Channels/Wii-kanalen?
Alle mogelijkheden van de Wii hebben een aparte plek gekregen op het beeldscherm als je de Wii aanzet. Via dit scherm kun je dan allerlei aparte "Wii-kanalen" kiezen, waarin je de verschillende functies van de Wii kunt uitvoeren.

Je kunt bijvoorbeeld het Disk Drive Kanaal kiezen om de game te spelen die je in de Wii hebt gestopt. Een ander voorbeeld is het Winkel Kanaal waar je nieuwe games kunt downloaden. Andere kanalen:

Mii Kanaal: Maak een Mii-poppetje, een karikatuur van jezelf of iemand anders om te gebruiken in verschillende spellen.
Internet Kanaal: Surf over Internet heen met de Opera Browser.
Foto Kanaal: Stop de SD kaart van je digitale camera in de Wii en je kunt alle foto's bekijken (individueel/slideshow) één bewerken.
Message Board: Een virtueel prikbord waar je berichtjes kunt achterlaten voor huisgenoten. Ook kun je hier berichten verzenden naar je vrienden via internet.
Nieuws Kanaal: Lees het wereldwijde laatste nieuws. Dit wordt continu automatisch en gratis via internet geüpdate.
Weer Kanaal: Bekijk wereldwijd de laatste weersberichten. Dit wordt continu, automatisch en gratis via internet geüpdate.
Check-Mii-Out Kanaal: Hier kun je je Mii-Personages tonen en beoordelen. Je kan hier wedstrijden spelen, je Mii's over de hele wereld rondzenden en vervolgens weer ophalen.
Enquête Kanaal: In dit kanaal worden allerlei vragen aan je gesteld. Je kan dan kiezen tussen meerdere antwoorden en deze later vergelijken met andere Wii bezitters verspreid over heel de wereld.Kun je met de Wii online spelen?
Ja, Nintendo biedt de mogelijkheid om games gratis online te spelen via de Nintendo Wi-Fi Connection.

Hoe kun je met de Wii online spelen?
De Wii kan zich draadloos met Wi-Fi verbinden. Als je contact maakt met bijvoorbeeld een wireless router, kan de Wii online. Ook is het mogelijk via een USB 2.0 to Ethernet LAN-adapter te werken, waarmee je de Wii dus ook via een vaste Ethernetkabel op internet aan kunt sluiten. Bij online games wordt het friends code systeem gebruikt, wat vergelijkbaar is met een gamernaam/gamertag. Deze code is namelijk uniek voor jouw Wii. Verder zal de Wii niet alleen de Wi-Fi beveiligingsmethode WEP gebruiken, maar kan je ook WPA-PSK en WPA2-PSK gebruiken.

Wat is WiiConnect24?
Het is de bedoeling dat elke Wii 24 uur per dag aangesloten is op internet. WiiConnect24 is een systeem dat Nintendo bedacht heeft dat hier gebruik van maakt. De Wii wordt zo gemaakt dat de spelcomputer te allen tijde informatie zal kunnen verwerken van internet. Via WiiConnect24 kan er dan bijvoorbeeld informatie naar je Wii gestuurd worden als je afwezig bent of als je slaapt. Een voorbeeld is dat de laatste weer- en nieuwsberichten doorgestuurd worden naar je Wii, zodat je altijd op de hoogte bent van deze informatie.

Voor meer informatie over online spelen met de Nintendo Wii kun je terecht bij dit artikel