Nintendo Only
Wii

Nintendo Wii Algemeen

De Nintendo Wii is de opvolger van de GameCube en werd op 19 november 2006 in de Verenigde Staten gelanceerd. Vlak daarna, op 2 december 2006, werd de spelcomputer ook in Japan uitgebracht. De Europese launch vond plaats op 8 december 2006. De Nintendo Wii behoort net als de Playstation 3 en Xbox 360 tot de zevende generatie spelcomputers.

Waar Sony en Microsoft zich tijdens deze generatie vooral richten op verbeterde hardware, besloot Nintendo om het over een heel andere boeg te gooien. Na de Dual Screen, de Nintendo DS, die doormiddel van een touch-screen een innovatieve game-ervaring bracht, zette Nintendo deze trend voort bij de Nintendo Wii. Op 16 september 2006, slechts enkele maanden voor de launch in de VS, presenteerde Nintendo de definitieve Wii controller.

wiiUiterlijk
De Nintendo Wii is de kleinste spelcomputer uit de zevende generatie. De grote is ongeveer te vergelijken met drie DVD-doosjes. De spierwitte console wordt opgefleurd met een lichtblauw licht uit de leds en CD-gleuf. Het laatst genoemde licht bovendien op wanneer er een update voor de Nintendo Wii beschikbaar is. De Wii is ongeveer anderhalf kilo zwaar en kan verticaal worden geplaatst in de bijgeleverde zwarte standaard. De console is ongeveer 16 centimeter hoog, 2.5 centimeter breed en 22 centimeter diep.

controllerInnovatieve controller
De Wii Remote, ook wel kortweg WiiMote genoemd, lijkt op een afstandsbediening. Door middel van motion sensing, welke bewegingen registreert, een ingebouwde luidspreker en rumble functie biedt de Nintendo Wii een game-ervaring als nooit te voren. De Wii-mote maakt gebruik van Bluetooth waardoor je tot een afstand van vijf meter kunt spelen. In totaal kun je met vier personen tegelijk gamen.

Behalve de Wii-mote is er ook een tweede uitbreiding die bij een groot aantal games onmisbaar is. De Nunchuck, vernoemd naar het van oorsprong Japanse wapen Nunchaku, kan ook gebruik maken van motion sensing. De Nunchuck heeft een analoge stick, die bij veel games wordt gebruikt om rond te lopen, en nog een Z- en C-knop.