Nintendo Only
special
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Rob Polman (RP89)
Geplaatst op: 2 juni 2011 om 12:00
alg

Geruchtenmolen E3 2011: Deel 3

Special | 2 juni 2011 - Van 7 t/m 9 juni vindt alweer de 16de editie van de E3 plaats in het Los Angeles Convention Center. Ook dit jaar nemen we in aanloop naar ’s werelds grootste gamesbeurs de meest opvallende, hilarische en belachelijke geruchten onder de loep. Hoewel vorig jaar slechts 3 van de in totaal 15 besproken geruchten daadwerkelijk uitkwamen, behaalde we met onze ongezouten mening een waarheidsgetrouw-percentage van maar liefst 80%. De E3 van 2011 lijkt vooral in het teken te gaan staan van Nintendo’s nieuwe console, maar wat heeft Sony in huis om de recente downtime van het PSN te doen vergeten? En gaat Microsoft haar Natal-platform naar een hoger niveau brengen of weet de fabrikant de show te stelen door een opvolger van de Xbox 360 aan te kondigen? Je leest het in onze driedelige serie van de “Geruchtenmolen E3 2011” special!

- Geruchtenmolen deel 1
- Geruchtenmolen deel 2wtkSony onthult Syphon Filter voor PS3
Syphon Filter is ongetwijfeld één van de franchises die verantwoordelijk was voor het grote succes van zowel de PS1 als PS2 en met de komst van de PSP is bekend icoon Gabe Logan ook naar de handhelds geport. Gezegd mag worden dat Gabe Logan een belangrijk onderdeel is van het PlayStation-merk en dus leek een overstap naar de PS3 niet meer dan logisch. Tot op de dag van vandaag is er officieel echter niets bekend gemaakt, ondanks dat de game 2 jaar geleden al in onze geruchtenmolen debuteerde.

Ondanks dat er officieel dus nog geen bevestiging is, mag het inmiddels duidelijk zijn dat er zich achter de schermen veel meer afspeelt. In februari 2009 plaatste Bend Studios al een advertentie, waarin het op zoek was naar naar een 'Senior Game Tools Programmer' voor de PS3. Hoewel Syphon Filter niet specifiek werd genoemd, was er alle reden toe om dat te denken. Een aantal dagen later dook namelijk een lijst op, waaruit bleek dat het bedrijf PCB Productions werkt aan gezichts motion-capturing voor Syphon Filter 5 op de PS3. Sony wou geen commentaar geven op dit toch wel harde bewijs, maar ontkennen deed het evenmin. Iedereen verwachtte een aankondiging op de E3 2009, maar deze bleef uit. Kort daarna dook de game echter opnieuw op bij PCB Productions. Bovendien vermeldde men ook SOCOM 4. PCB liet kort daarop weten dat het ging om een tweetal foutjes, maar gezien het feit dat SOCOM 4 inmiddels in de winkels ligt, leek dat een leugentje om bestwil.

Het bleef daarna erg lang stil en het project raakte zelfs in vergetelheid bij veel fans. Totdat Sony afgelopen week zelf een blunder maakte en per ongeluk een afbeelding online zette van Syphon Filter 4. Het spel zou ontwikkeld worden aan de hand van een nieuwe engine, gemaakt door Sony Computer Entertainment London. Bovendien is de titel dus Syphon Filter 4 en niet 5 zoals gedacht werd. Volgens de geruchten vindt de release plaats in het vierde kwartaal van 2012, al is niet bekend om welk platform het hier precies gaat. Een onthulling op de E3 lijkt echter onvermijdelijk.


wtkZelda: Skyward Sword stapt over naar Project Café
In juli 2010 liet Nintendo weten dat het verwacht The Legend of Zelda: Skyward Sword begin 2011 uit te brengen voor de Wii. Mening Nintendo-fan vraagt zich dan ook af waar de game blijft. Terwijl Nintendo tegenstrijdige berichten de wereld instuurt over de voortgang van de game, vrezen veel Wii-bezitters voor het haast onvermijdelijke; de game maakt een overstap maar Nintendo’s nieuwe console.

Op de aankomende E3 zal Nintendo haar nieuwe console, bekend onder de naam Project Café, uit de doeken doen. Veel gamers denken nu dat het bedrijf The Legend of Zelda: Skyward Sword voor de Wii doorschuift als launchtitel voor de nieuwe console in 2012. Datzelfde trucje haalde Nintendo namelijk eerder al uit met Twilight Princess, welke oorspronkelijk voor de GameCube was bedoeld. Die game verscheen tot groot genoegen van GameCube-bezitters echter ook voor die console en dus hebben Wii-bezitters nog altijd hoop op een goede afloop. Mocht men Skyward Sword enkel voor Project Café uitbrengen, dan ziet het releaseschema van de Wii er dit najaar wel erg armoedig uit.wtkMicrosoft serveert Kinect voor hardcore-gamer
Met al meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren heeft Microsoft een uitstekende prestatie neergezet met Kinect. In de eerste 60 dagen dat Kinect verkrijgbaar was verkocht het apparaat gemiddeld 133,333 exemplaren per dag, waarmee het bovendien het snelst verkopende apparaat allertijden is. Een succesverhaal dus zou je denken. Schijn bedriegt, want een grote groep Xbox-aanhangers wacht nog altijd op Microsofts belofte die het in november 2010 deed: het jaar 2011 gaat in het teken staan van Kinect voor de hardcore gamer. Belofte maakt schuld of heeft Microsoft een aantal verrassingen voor de E3 in petto?

Tot dusver bestaat het assortiment van Kinect vooral uit familievriendelijke games, maar steeds meer geruchten doen ons geloven dat Microsoft wel degelijk de hardcore-gamer wil aanspreken met haar motion-camera. Zo zouden er plannen zijn om één van de Xbox haar sterkste hardcore-franchsies, namelijk Gears of War, over te brengen naar Kinect. Volgens een anonieme bron zou het gaan om een on-rail shooter die in ontwikkeling is bij Epic Games. Deze Gears of War spin-off lijkt in nauw verband te staan met een eerdere gecancelde aankondiging op Spike’s VGA in december vorig jaar. Bovendien werd het handelsmerk Gears of War: Exile vastgelegd, die vorige week ook nog eens in een magazine opdook als mogelijke E3-aankondiging. Het blijft echter niet bij Gears of War, want zelfs Halo – het meest populaire franchise van de Xbox – lijkt de overstap te gaan maken. Uit gegevens van WHOis bleek namelijk dat Microsoft op 14 juni 2010 het domein KinectHalo.com heeft vastgelegd. Daarmee wekt Microsoft de suggestie dat het werkt aan een Kinect compatible Halo-game, wat nog eens benadrukt wordt door de opening van een nieuwe Microsoft-studio in Vancouver. Uit de beschrijving van de website valt op te maken dat de studio werkt aan een AAA-shooter voor Kinect, mogelijk dus Halo-gerelateerd.

De geruchten omtrent hardcore-games voor Kinect bereikte deze maand een hoogtepunt toen een bron sprak over tal van nieuwe Kinect game-aankondigingen en demonstraties, gericht op de core- en hardcore-gamer. Daarbij sprak de bron over Kinect Sports 2, Dance Central 2, Forza 4, Star Wars Kinect en Cryteks Codename: Kingdoms. Gaat het Microsoft deze E3 lukken om de hardcore-gamer voor zich te winnen met Kinect?

Geruchtenmolen E3 2011: Deel 3 - Pagina 1
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!