Nintendo Only
special
Event

Auteur: Rob Polman (RP89)
Geplaatst op: 12 juni 2010 om 12:00
alg

Geruchtenmolen E3 2010: Deel drie

Special | 12 juni 2010 - Na het succes van vorig jaar, waarbij 50% van de geruchten ook daadwerkelijk uitkwam, is de E3 geruchtenmolen terug van weggeweest! In aanloop naar ‘s werelds grootste gamesbeurs in het Los Angeles Convention Center – de E3 2010 – nemen we in driedelige special de meest opvallende, hilarische en belachelijke geruchten onder de loep. De E3 2010 lijkt volledig in het teken te staan van Sony’s Move en Microsofts Natal, maar wat gaat Nintendo doen om niet achter te raken op de concurrentie? En welk bedrijf heeft de grootste verrassing in petto, waarover nog maanden nagepraat wordt? Je leest het hier in het derde en laatste deel van de “Geruchtenmolen E3 2010” special!

Nintendo onthult Wii HD
Nintendo is ongetwijfeld de verrassing van deze generatie spelcomputers. Wie had nou ooit gedacht dat men massaal zou vallen voor graphics uit het Gamecube tijdperk? Het was de gameplay met de motion controller dat hem deed en tot de dag van vandaag blijft Nintendo volhouden dat gameplay het belangrijkste element blijft. Toch lijken de gelikte graphics op de PS3 en Xbox 360 langzaam in het nadeel te gaan werken van Nintendo. Zeker nu je bedenkt dat zowel Sony als Microsoft met nieuwe motion techniek komen opzetten, waarmee op het gebied van technologie Nintendo zwaar achter loopt. Kan Nintendo zich dit permiteren of kondigt het de Wii HD aan? Michael Pachter geloofde al sinds augustus 2007 dat de Wii HD binnen 3 jaar werkelijkheid wordt en in dat geval lijkt de E3 2010 de geschikte plek.

wtkNintendo spelmaker Shigeru Miyamoto gaf in oktober 2009 al aan dat hij naast gameplay ook het grafische aspect van een game kan waarderen. Miyamoto was zich er maar al te goed van bewust dat het aantal verkochte HDTVs enorm is toegenomen en Nintendo dus een stap moet ondernemen om de technologie bij te houden. Echt concreet werd het niet, want zoals Miyamoto al aangaf ligt de focus op dit moment nog vooral op de gameplay. Een werknemer bij Nintendo Frankrijk dacht daar echter heel anders over en lekte naar eigen zeggen de specificaties van de Wii 2 uit. Daaruit zou blijken dat de opvolger een Blu-ray drive krijgt, alsook ondersteuning voor 1080p games en films. Het nieuwe systeem wordt in het derde kwartaal van 2010 verwacht en Wii bezitters krijgen de mogelijkheid om hun oude console in te ruilen voor korting. De Aankondiging? Eén maand voor de lancering, gevolgd door een enorme buzz aan publiciteit. Uiteraard ontkende Denise Kaigler, vice-president bij Nintendo Amerika, deze plannen voor een HD-versie van de Wii.

Wie nog wel blijft geloven in het bestaan van de Wii HD is opnieuw analist Michael Pachter, die het zelfs dé verrassing van het jaar 2010 noemt. Ontwikkelaar Square Enix ziet alvast geen brood in een Wii HD en dus lijkt het een welles-niettes spelletje te worden tussen analisten en Nintendo. Na een lange stilte bleek er toch wel degelijk meer aan de hand te zijn. Ondanks dat Nintendo Amerika baas Reggie Fils-Aime een Wii HD als totaal niet interessant, noch innoverend bestempelde en liet blijken dat een nieuwe console voorlopig nog uitblijft, werd uit het niets de Wii 2 vernoemd op de LinkedIn pagina van één van THQs werknemers. Daaruit bleek dat een game wordt ontwikkeld voor het platform. Ook Satoru Iwata sprak opeens openlijk over de plannen voor een Wii 2. Men zou al sinds de voltooiing bezig zijn met een opvolger, ondanks dat dit altijd werd ontkend. Dat betekende volgens Iwata echter niet dat we de Wii 2 al snel mogen verwachten; er zou nog genoeg rek zitten in de huidige console.
wtkSony met ‘earth-shaking’ aankondiging
Op de afgelopen E3 verraste Sony iedereen met aankondigingen van Final Fantasy 14 en PS3-exclusive Agent van Rockstar North. Als we een geheime bron – die naar eigen zeggen dicht bij de gamesindustrie staat – mogen geloven zou dat echter in schraal contrast staan met de grootschalige aankondiging die Sony dit jaar plant te gaan maken op de E3. Wat het is? We hebben geen idee, maar de impact is vergelijkbaar met de aankondiging van Grand Theft Auto: San Andreas als PS2 exclusive destijds. Is het de PS4, heeft Sony een exclusieve Xbox 360 franchise gestrikt, gaat het om iets totaal nieuws, of heeft de spelmaker bij één van haar eigen studio’s een ‘systemseller’ in ontwikkeling? We kunnen vooralsnog gissen, maar duidelijk mag zijn dat het dé aankondiging wordt waar gamers nog jaren over na praten en die wellicht wel een einde maakt aan de console oorlog.
Devil May Cry 5 is Capcoms geheime sequel
wtkIn mei van dit jaar gaf Capcom het startsein voor weken van speculatie. De spelmaker liet namelijk weten op de aankomende E3 een vervolg op één van haar bestaande franchises aan te kondigen. Resident Evil 6 lijkt min of meer uitgesloten en dus wijzen alle vingers in de richting van Devil may Cry 5. Volgens anonieme bronnen zal Capcom het vijfde deel op de E3 onthullen met releasedatum en bijbehorende teaser trailer van 1:32 minuten. Naast een release op de PC, PS3 en Xbox 360 zou DMC5 ook het debuut voor de Wii betekenen. De ontwikkelaar achter de game is volgens Game Informer Ninja Theory, bekend van PS3-exclusive Heavenly Sword. Ninja Theory gaf een tijdje geleden al aan dat men werkte aan een 'geheim project' en in januari liet Capcom al blijken dat men Westerse ontwikkelaars alleen nog ging gebruiken om nieuwe delen binnen bestaande én vooral succesvolle franchises te creëren. Het leek dus een redelijk waterdicht verhaal, totdat...

Ninja Theory is de laatste tijd echter ook druk geweest met Enslaved voor Namco Bandai. Daar komt bij dat Capcom volgens het Official PlayStation Magazine helemaal geen plannen heeft met het toch wel succesvolle franchise Devil May Cry. Een vijfde deel zou namelijk ontbreken op Capcoms planning voor de komende twee jaar. Alles leek dus koek en ei, maar door deze geluiden lijkt een E3 aankondiging opeens niet meer zo zeker.

Geruchtenmolen E3 2010: Deel drie - Pagina 1
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Event info
Locatie Los Angeles
Begindatum 15 juni 2010
Einddatum 17 juni 2010