Nintendo Only
special
Event

Auteur: Rob Polman (RP89)
Geplaatst op: 6 juni 2010 om 13:00
alg

Geruchtenmolen E3 2010: Deel twee

Special | 6 juni 2010 - Na het succes van vorig jaar, waarbij 50% van de geruchten ook daadwerkelijk uitkwam, is de E3 geruchtenmolen terug van weggeweest! In aanloop naar ‘s werelds grootste gamesbeurs in het Los Angeles Convention Center – de E3 2010 – nemen we in driedelige special de meest opvallende, hilarische en belachelijke geruchten onder de loep. De E3 2010 lijkt volledig in het teken te staan van Sony’s Move en Microsofts Natal, maar wat gaat Nintendo doen om niet achter te raken op de concurrentie? En welk bedrijf heeft de grootste verrassing in petto, waarover nog maanden nagepraat wordt? Je leest het hier in het tweede deel van de “Geruchtenmolen E3 2010” special!
Sony opent aanval met PSP2
Het succes van Apple’s iPhone en Nintendo’s DS moet Sony ongetwijfeld zware kopzorgen opleveren. Critici zijn het erover eens; met de PSP heeft Sony gekozen voor een veel te serieuze benadering. Console games op een handheld is niet waar de massamarkt voor valt. Het zijn juist die kleine verslavende spelletjes die het hem zoek goed doen op de iPhone en DS. Al 6 jaar lang probeert Sony tevergeefs het tij te keren met verschillende resdesigns. Nu het nieuwste model, de PSPgo, op een ware flop afstreeft lijkt het dus tijd voor een herkansing met de PSP2.

wtkHet eerste gerucht dateert alweer uit eind november 2008. Het Britse Imagination Technologies sloot een samenwerking met een partner, waarvan beweerd werd dat het niemand minder was dan Sony. Zij zouden namelijk graag Imagination's PowerVR SGX graphics processor willen gebruiken in de PSP2, een techniek die eerder al werd gebruikt in de iPhone. Een ander interessant gerucht meldde dat eind 2009 de PSP-4000 verschijnt, maar dat een echte PSP2 pas in 2010 wordt gelanceerd. Het bleek geen wartaal; op de E3 2009 werd inderdaad de PSP-4000, ofwel PSPgo, onthuld voor een lancering eind 2009. Daarmee krijgt het gerucht krediet en mogen we stilletjes hopen op een PSP2.

Nog geen maand na de E3 2009 leek iedereen de PSPgo al te zijn vergeten. Opnieuw werd de PowerVR technologie van Imagination Technologies genoemd in verband gebracht met de PSP2. Insiders meende dat de handheld gebruik gaat maken van een variant op de spaarzame quad core SGX543MP chip "Hydra". De chip zou veel overeenkomsten vertonen met die van de iPhone 3GS en notebooks als de Dell Mini 12. De specificaties tonen daarnaast aan dat de handheld net zo krachtig wordt als de originele Xbox! Ook ontwikkelaars begonnen zich geheimzinnig te gedragen en opeens lagen daar de specificaties op straat. De handheld zou beschikken over een zeer krachtige CPU met 4 cores, 2 camera's, 3G ondersteuning, een touch-screen, alsook standaard knoppen en geen UMD drive. Volgens een anonieme werkte Sony eerder naar een 2010 release toe, maar is dit nu 2011. Een aankondiging op de E3 werd echter voor 99% onwaarschijnlijk geacht en dus slaat de twijfel weer toe. Wel of geen PSP2 op de E3?
Natal Gear Solid: Rising
wtkOp de E3 2009 was de aankondiging van Metal Gear Solid: Rising één van de grote verrassingen. Na jarenlang (tijdelijk) exclusief voor de PlayStation platformen te zijn verschenen, maakte de serie nu ook een definitieve overstap naar de Xbox 360 van Microsoft. Hideo Kojima liet duidelijk weten niet aan het roer te staan, maar inmiddels is duidelijk dat de geestelijk vader niet enkel toekijkt vanaf de zijlijn. Het afgelopen jaar is het erg stil geweest omtrent Rising en heeft vooral PSP-exclusive MGS: Peace Walker in de schijnwerpers gestaan. Nu die game vanaf deze maand in de winkels ligt is het echter tijd om Rising aan het grote publiek te tonen. Dat gebeurt op de E3 met misschien wel een hele speciale presentatie.

Surfer Girl, een anonieme blogger, beweert namelijk dat Metal Gear Solid: Rising gebruik gaat maken van Microsofts Natal. Op haar blog vertelde ze dat er op de aankomende E3 een verrassende game aan het lijstje van Natal wordt toegevoegd. De exacte titel werd niet gegeven, maar met de hint “M-ight G-et S-hot” lag dat er dik op. Enige details over de gameplay van Rising ontbreken nog en dus is het lastig in te schatten of het gerucht op waarheid is gebasseerd. Daarnaast zijn vraagtekens te zetten bij Surfer Girl, die 2 jaar geleden voor het laatst erg actief was en beweert contacten te hebben binnen de gamesindustrie. Het weblog stond echter wel geregeld garant voor een lijst aan geruchten die meer dan eens op waarheid bleken te berusten. Daar komt nog eens bij dat Hideo Kojima afgelopen week een ontmoeting had met Microsoft. Zijn beide partijen iets aan het bekokstoven voor de E3?
Nieuwe Zelda krijgt datum opgeprikt
wtkMenig Zelda fan zal zich de E3 van 2004 nog goed voor de geest kunnen halen. Nintendo gaf een persconferentie waarbij het opnieuw leek alsof er voor de GameCube bezitters niets interessants zou verschijnen. Toen iedereen op het punt stond de zaal te verlaten, vroeg Reggie nog even de aandacht voor een laatste filmpje. Het was één van de spectaculairste aankondigingen uit de games geschiedenis, namelijk die van The Legend of Zelda: The Twilight Princess. Het publiek werd laaiend enthousiast en ging compleet uit haar dak.

Een zelfde kunstje weet Nintendo op de E3 2010 geen tweede keer te flikken. In januari van dit jaar wist Nintendo baas Satoru Iwata al te melden dat een nieuwe Zelda op de E3 wordt onthuld en men hoopt zelfs een speelbare demo te beschikking te hebben. De vooralsnog naamloze Zelda-game is na The Legend of Zelda: Twilight Princess de tweede Zelda-game voor de Wii en de eerste die oorspronkelijk ook voor dat platform wordt ontwikkeld. Eerder meldde Nintendo-legende Shigeru Miyamoto al dat de game exclusief gebruik zal maken van Wii MotionPlus, waardoor spelers het gevoel moeten hebben ècht Link's zwaard vast te hebben. Wanneer het nieuwe avontuur echter verschijnt is nog niet helemaal duidelijk. Gesuggereerd wordt dat de game in 2010 wordt uitgebracht en een uitegelekte releaselijst lijkt dat te bevestigen: 1 november 2010.

Geruchtenmolen E3 2010: Deel twee - Pagina 1
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Event info
Locatie Los Angeles
Begindatum 15 juni 2010
Einddatum 17 juni 2010