Nintendo Only
special
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 22 juli 2008 om 12:00
wii

De Wii games van Ubisoft op de E3 2008

Special | 22 juli 2008 - Ubisoft presenteerde op de E3 een groot scala aan games voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Gelukkig zijn de Fransen de Wii niet vergeten en waren er twee Wii games prominent aanwezig op de E3, Shaun White Snowboarding en Rayman Raving Rabbids TV Party.

Shaun White Snowboarding
Tijdens de persconferentie van Nintendo was Shaun White Snowboarding de eerste game die getoond werd. Cammie Dunaway en Shaun White demonstreerden samen de game, die gebruik zal gaan maken van het Balance Board voor de Wii.

Aan de ene kant is de toevoeging van het Balance Board aan de game een logische en goede keuze geweest van Ubisoft. Het geeft op deze manier immers de optimale snowboard ervaring voor de Wii. De besturing wordt er erg nauwkeurig door en ook voegt het een behoorlijke dosis fun toe. Je krijgt het gevoel dat je echt aan het snowboarden bent.
Aan de andere kant is het jammer dat je voor een optimale game ervaring je toevlucht moet zoeken tot een accessoire. Je zult dus of Wii Fit in huis moeten hebben of nog apart het Balance Board aan moeten schaffen. Natuurlijk zal de game ook alleen met Wiimote en Nunchuck wel te spelen zijn, maar dan mis je toch een deel van de ervaring.

Aangezien Shaun White de winnaar is van de gouden medaille op de Olympische Spelen van Salt Lake City op het onderdeel halfpipe zijn de modes waarin je truckjes doet erg belangrijk. De game modes die je in de game zult aantreffen zijn slopestyle, freestyle, freeride en half-pipe. De truckjes in deze game voer je uit met behulp van de Wiimote en Nunchuck. Het Balance Board wordt vanzelfsprekend gebruikt om je snowboard te besturen.

Tijdens de E3 heb ik slechts kort de game kunnen spelen, maar het ziet er naar uit dat het allemaal prima werkt. Dat is goed nieuws voor Wii eigenaren, want die kunnen op deze manier hopelijk een game toevoegen aan het rijtje van toppers die nog dit jaar gaan uitkomen.Rayman Raving Rabbids TV Party
De konijnen komen alweer voor de derde keer naar de Nintendo Wii en dit keer gaan ze ook bezit nemen van het Balance Board. De schreeuwende konijnen hebben in RRR TV Party alle televisiekanalen overgenomen om Rayman gek te maken. Zelfs de televisiereclames zitten vol met gekke konijnen. Jij kan in RRR TV Party zelf meespelen als ster in de verschillende televisieshows en reclames.

Zoals de vorige twee delen bestaat Rayman Raving Rabbids TV Party volledig uit minigames. Dit keer zul je voor verschillende minigames gebruik kunnen gaan maken van het Balance Board en dan niet om op te staan, maar om op te zitten. Zoals iemand van Ubisoft het onlangs verwoordde ‘het is een game die je met je kont bestuurd’. Iedereen heeft ongetwijfeld het filmpje gezien waarin een konijn op een slee de berg af komt sjeezen. Dit is één van de minigames waar je gebruikt maakt van het Balance Board. Er zitten gelukkig ook nog genoeg games in die je zonder het Balance Board kunt spelen, waaronder de alom bekende dansminigames.

Wegens tijdgebrek heb ik de game niet zelf kunnen testen in Los Angeles, maar het is niet zo moeilijk om te raden hoe de game uiteindelijk gaat worden. Alhoewel er inmiddels tientallen minigame games voor de Wii zijn blijft de Rayman Raving Rabbids serie in ieder geval de grappigste. Of deze game ook echt leuk wordt voor de Wii gamer ga ik in Leipzig absoluut voor jullie testen.

reacties
#19234  | 22 juli 2008 14:03 - map2809
Avatar van map2809
Reacties: 393
3 rabbids games in 2 jaar.... hopelijk word ik dit keer niet wéér teleurgesteld ... :/
#19235  | 22 juli 2008 16:02 - 00_bever
Avatar van 00_bever
Reacties: 886
en waar is rayman die is er weer niet
ik hoop dat er snel weer een echte rayman game komt
#19236  | 22 juli 2008 19:33 - captainjp
Avatar van captainjp
Reacties: 1.753
Kunnen ze anders niet met een 2D rayman komen een echte Rayman! (Voor de Wii Ware ofzo, zou vet zijn).
#19238  | 22 juli 2008 22:10 - Xwiimaster
Avatar van Xwiimaster
Reacties: 708
Quote:
3 rabbids games in 2 jaar.... hopelijk word ik dit keer niet wéér teleurgesteld ... :/

wat stelt je dan zo teleur want ik ben wel van plan om zo'n game te kopen!
#19239  | 22 juli 2008 23:44 - Obvious
Standaard avatar
Reacties: 170
Ubisoft = poep. Of ze maken simpele stront games met graphics uit de oertijd of een simpele port (!) van de ps2 (!)!
#19240  | 23 juli 2008 00:07 - Mennez
Avatar van Mennez
Reacties: 679
Quote:
Ubisoft = poep. Of ze maken simpele stront games met graphics uit de oertijd of een simpele port (!) van de ps2 (!)!


Terwijl ze een poosje geleden nog mijn lievelings ontwikkelaar was met de games:

Dark Messiah
Heroes Of Might and Magic
Ghost Recon
Rainbow Six
FarCry

ect. Dat waren zulke goeie games er komen dan ook nog wel vele vervolgen ervan maar niet op de Wii! Erg jammer dus.
#19245  | 23 juli 2008 08:36 - Xwiimaster
Avatar van Xwiimaster
Reacties: 708
Sirry maar het lijkt erop of vele third part games poep games maken geen innovatiefs voor de wii!Zo zie je maar zo creatief zijn ze niet ea ubi en rockstar enz..

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Duitsland
Opgericht in 2003