Nintendo Only
special
Event

Auteur: Randy van Asch (Randii)
Geplaatst op: 11 juli 2008 om 13:30


English Translation   Tags: E3 2007, E3 2008
wii

Terugblik E3 2007

Special - Verslag | 11 juli 2008 - Of het nog steeds de grootste gamesbeurs is ter wereld, laten we in het midden. Toch kan niemand ontkennen dat de E3 nog steeds een bron is voor de laatste nieuwtjes binnen de gameswereld. Nintendo, Sony en Microsoft staan elk jaar weer garant voor nieuwe bekendmakingen en verrassingen. E3 2008 komt al stilletjes aan om de hoek piepen, maar wij van Gaming Only blikken nog even terug op de beurs van vorig jaar. Waar liepen we vorig jaar warm voor? Welke beloftes werden toen ingelost? Welke nieuwe games werden voor het eerst bekend gemaakt? En welke verrassingen staken toen de kop op? Een beknopt, maar niettemin duidelijk overzicht.


Sony

Grootste verrassing: Killzone 2
Met een handheld en een thuisconsole heeft Sony een bijzonder groot aandeel in de videogame-industrie. De PlayStation Portable wist zeker te overtuigen op grafisch vlak, maar deed wat onder door de kwantiteit aan games. Ook de PlayStation 3 kampte met hetzelfde probleem. E3 2007 moest en zou de beurs worden van Sony om diens kwaliteiten wat meer in het daglicht te brengen na de pre-rendered zooi van het jaar tevoren. Grootste verrassing en hoogtepunt was dan ook de real-time trailer van Killzone 2. De Nederlandse ontwikkelaar Guerilla Games liet een trailer zien, alsook wat footage, waarin we eindelijk de in-game wereld konden aanschouwen, die later de naam “Helghan” kreeg opgespeld. Fans gingen uit hun bol, Killzone-haters gaven stiekem toe dat het er best wel goed uit zag. Kortom, de industrie stond heel eventjes op haar kop. Nog steeds behoort deze titel tot één van de meest langverwachte spellen bij vele gamers.

Meest intense trailer: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
Konami en Kojima Studios bevestigden hun legendarische status bij alweer een nieuwe trailer van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Ditmaal hoorden we David Hayter als Solid “Old” Snake en rezen meteen vele vragen op bij enkele stukjes uit de trailer. Raiden als cyborg ninja? Snake als oude, zieke veteraan? Fans wisten niet wat ze zagen of hoorden en bombardeerden deze titel meteen tot instant-classic. Terecht, zo blijkt nu. Metal Gear Solid 4 is één van de hoogstscorende games aller tijden en zal bij vele gamers op hun netvliezen gebrand staan.Grootste bevestiging: LittleBigPlanet
Media Molecule bevestigde op de E3 haar creativiteit en kunde met LittleBigPlanet. Op de Gamers Developers Conference lieten ze al zien wat ze in hun mars hadden, maar op de E3 lieten ze nieuwe functies zien en maakten ze leuke feiten bekend, zoals de nieuwe levelthema’s en objecten, alsook volledig verse footage van ’s werelds bekendste zakjongen, Sackboy. Nog steeds duurt het wachten enorm lang, maar ook nog steeds worden er tot op de dag van vandaag nieuwe zaken geïmplementeerd in het spel. De blu-raydisc zou volgepropt worden met levels, muziek, thema’s, objecten en andere zaken, zodat gamers meteen aan de slag kunnen in de vrolijke wereld der Sackboys. Het platformgenre was weer eventjes helemaal in op de E3 van 2007. Want naast LittleBigPlanet liet Insomniac Games ook eindelijk haar nieuwste Ratchet & Clank-avontuur op ons los, waardoor platformfans weer hun hartjes konden ophalen.

Grootste afwezige: Final Fantasy XIII
Vorig jaar niet te zien of te horen en meer dan waarschijnlijk ook dit jaar niet, als we de line-up van Square Enix mogen geloven. Final Fantasy XIII zou dé Role-Playing Game moeten worden voor PlayStation 3-bezitters, maar blonk in 2007 meer uit door haar afwezigheid op wat de grootste en meest complete gamesbeurs ter wereld had moeten zijn. Het blijft lang wachten op een volwaardige RPG op het PlayStation 3-platform. De grote toppers als White Knight Story, Final Fantasy, The Last Remnant, etc. blijven uit, waardoor we momenteel opgezadeld zitten met middelmatige titels als Enchanted Arms en Folklore. Hopelijk krijgen we dit jaar wat meer RPG-geweld rond onze oren geslingerd, want velen hunkeren naar experiencebars, potions en andere RPG-elementen.

Terugblik E3 2007 - Pagina 1
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Event info
Locatie Los Angeles, Noord-Amerika
Begindatum 14 juli 2008
Einddatum 17 juli 2008