Nintendo Only
special
Event

Auteur: Rob Polman (RP89)
Geplaatst op: 7 juli 2008 om 19:23


English Translation   Tags: E3, vooruitblik, geruchten
alg

Geruchtenmolen: Wat te verwachten op de E3 2008

Special | 7 juli 2008 - Over één week is het dan eindelijk zover, van 14 tot en met 17 juli keert de E3 Media and Business Summit weer terug op haar oude nest; het Los Angeles Convention Center. Met de E3 wordt voor de media een efficiënte en professionele gelegenheid geboden om de ontwikkelaars te ontmoeten. Het evenement biedt een persoonlijke en zakelijke omgeving waar de media en de toppers uit de industrie samenkomen. Het is tevens de plek waar bedrijven hun grootse toekomstplannen uit de doeken doen. Wij vragen ons af, wat mogen we dit jaar verwachten van de giganten Sony, Microsoft en Nintendo?

Pagina 1 - Nintendo
Pagina 2 - Sony
Pagina 3 - Microsoft

Onthulling van nieuwe Metroid-game
De Metroid-serie, een creatie van Gunpei Yokoi, is een serie met Samus Aran in de hoofdrol. De serie verscheen op het merendeel van de Nintendo-systemen, beginnend bij Metroid op de NES, en vele vervolgen op de Game Boy, SNES, Game Boy Advance, GameCube en de Nintendo DS. Eind oktober vorig jaar deed de serie ook haar intrede op de populaire Nintendo Wii, met Metroid Prime 3: Corruption. Volgens de geruchten blijft het hier niet bij en wordt er op de aankomende E3 een nieuw deel aangekondigd.

wtkHet begon allemaal in april van dit jaar met Metroid Prime Trilogy, een game die volgens website GoNintendo zou zijn opgenomen in het computersysteem van een winkelketen. Internetspeculatie beweerde dat het zou gaan om een bundel met remakes van Metroid Prime 1 en 2, plus de reeds op de Wii verschenen Metroid Prime 3. Nintendo was er echter als de kippen bij om dit gerucht te ontkrachten. Voor de trouwe Nintendo fans bleef het hier gelukkig niet bij, want oplettende internetbezoekers ontdekten dat de officiële website van de serie, te weten http://www.metroid.com/, twee weken voor de E3 offline werd gehaald. Hoewel het wellicht wat ver gezocht is, is het volgens Nintendo fans geen toeval; dit is het teken dat een geheel nieuwe website, voor een nieuwe Metroid game op de Wi,i wordt gelanceerd tijdens de E3.

Harde bewijzen ontbreken, en aangezien Retro Studios in augustus vorig jaar liet weten het Metroid franchise in de ijskast te hebben gezet, valt het sterk te betwijfelen of men na minder dan een jaar alweer met een nieuwe aankondiging komt. Desondanks liet Nintendo Amerika President Reggie Fils-Aime eerder al weten dat een aantal nog-niet aangekondigde titels voor 2008 aangekondigd zullen worden op de E3.


WaarheidsgetrouwEen nieuwe Nintendo DSwtk
Volgens de president van Enterbrain, het moederbedrijf van Famitsu, is er een grote kans dat Nintendo op de aankomende E3 een nieuw DS-model uit de doeken doet. De succesvolle handheld van Nintendo werd in 2004 gelanceerd, en in 2006 voorzien van een Lite versie. Ondanks dat de techniek ietwat verouderd is, lijkt de DS wegens haar enorme populariteit nog niet aan vervanging toe. De DS verkoopt nog altijd goed en telt wereldwijd al meer dan 64 miljoen verkochte exemplaren. Een nieuw model met wellicht meer functies kan echter nog een flinke boost in verkoop geven, zeker nu de DS in Japan wekelijks meer terrein verliest aan Sony's alleskunner, de PlayStation Portable.

Nintendo’s woordvoerder Hiroshi Yasushi ontkende echter dat een nieuw model haar intrede zal doen. In tegenstelling tot bij andere geruchten liet de woordvoeder echter alleen weten geen commentaar te hebben. Zou hij iets te verbergen hebben?


WaarheidsgetrouwAnimal Crossing aanwezig op de E3
Hoewel de game nooit officieel is aangekondigd, is het geen geheim dat Animal Crossing ook voor de Nintendo Wii gaat verschijnen. De Animal Crossing serie begon op de Nintendo 64, maar aangezien het platform al over haar tijd heen was werd de game amper gespeeld. Nintendo bracht het spel opnieuw uit voor Nintendo GameCube. Hierop werd de serie immens populair, maar dat was nog niets bij de vorig jaar verschenen Nintendo DS versie. Via Nintendo Wi-Fi konden spelers hun gemaakte dorpjes laten bewonderen door mensen over de hele wereld. De game werd dan ook negen miljoen keer verkocht.

wtkEen Wii-versie werd in april van het jaar 2005 al bevestigd. De nieuwste console van Nintendo ging destijds nog door het leven onder de codenaam Revolution, met als gevolg dat het toepasselijke Animal Crossing Revolution werd bevestigd in een interview met Animal Crossing DS’s producer Katsuya Eguchi. De producer liet destijds weten dat een mogelijke connectie tussen Animal Crossing voor de DS en de versie voor de Wii tot de mogelijkhijd behoord. In latere interviews uit 2006 werden steeds meer details gegeven over hoe de game vorm gaat krijgen op de Wii. Men onderzocht de mogelijkheden die zowel de controller als WiiConnect24 met zich meebrachten, en er werd gekeken om met Wi-Fi connectie spelers met elkaar te laten spelen. Laatstgenoemde feature zorgde in oktober 2007 voor het gerucht dat Animal Crossing op de Wii een MMO zou gaan worden. Nintendo heeft dit nooit bevestigd, maar refereerde al wel naar de game als een 'communicatie game', waarbij het spelen afhing van real-world tijd, weerspatronen, sociale verhoudingen en economische interacties. Het lijkt erop dat het de Wii-versie één grote online community wordt die samen chat, een stad bouwt en mini-games met elkaar speelt met de Wii-mote.

Uit een financieel rapport van Nintendo bleek inderdaad dat de game nog voor het einde van 2008 verschijnt, en een vermoedelijk Japanse kalender van Nintendo heeft Animal Crossing staan voor een december release. Recent nog bevatte het officiële Nintendo Magazine een afbeelding van Animal Crossing op de Wii, met een hint naar een onthulling op de E3. ”It’s been a while! It’s time to revisit an old friend. How’s your village doing these days?”. Aangezien Nintendo haar line-up voor de tweede helft van 2008 nog niet bekend heeft gemaakt, lijkt het aannemelijk dat Animal Crossing op de E3 wordt onthuld en nog voor het einde van dit jaar in de schappen ligt voor de Wii. Daarbij liet Nintendo Amerika President Reggie Fils-Aime eerder al weten dat een aantal nog-niet aangekondigde titels voor 2008 worden aangekondigd op de E3. Wat we precies van Animal Crossing mogen verwachten blijft gissen, maar dat de langverwachte titel aanwezig is lijkt in iedergeval zeker.


WaarheidsgetrouwwtkGrote verassing van de E3: De terugkeer van Kid Icarus
Nintendo’s grootste verassing dit jaar moet de terugkeer worden van Kid Icarus. De serie stamt uit het jaar 1986 waarin de jonge Pit centraal staat; een engel die ooit gevangen zat in de onderwereld en van de godin van het licht de opdracht kreeg Medusa, de god van het donker, te verslaan. De laatste game uit de serie, die een mix is van actie, avontuur en platform elementen, verscheen in 1992 voor de Game Boy, en na een aantal bijverschijningen in ondermeer Super Smash Bros. Brawl op de GameCube en WarioWare: Smooth Moves voor de Wii, krijgt Pit volgens de geruchten na 16 jaar eindelijk een volwaardige nieuwe game.

Toen Nintendo Amerika President Reggie Fils-Aime liet weten dat er deze zomer een groot spel verschijnt waar gamers naar uit kijken, doelde Reggie volgens Matt Casamassina van website IGN op een nieuwe Kid Icarus. Casamassina's bronnen zijn echter onbekend, en zijn beweringen weinig plausibel. Daarbij liet Nintendo in de zomer van 2007 weten dat er niet werd gewerkt aan een nieuwe Kid Icarus, maar dat het ontwikkelteam van Nintendo wel meerdere mensen bevat die graag een nieuwe Kid Icarus wouden maken. Miyamoto kon destijds echter niet zeggen of dat in de toekomst ook ging gebeuren. Zou een jaar genoeg zijn voor een onthulling op de E3 en eventuele release deze zomer?


WaarheidsgetrouwOnthulling van een nieuwe Zeldawtk
Menig Zelda fan zal zich de E3 van 2004 nog goed voor de geest kunnen halen. Nintendo gaf een persconferentie waarbij het opnieuw leek alsof er voor de GameCube bezitters niks interessants zou verschijnen. Pas toen iedereen op het punt stond de zaal te verlaten, vroeg Reggie nog de aandacht voor een laatste filmpje. Het was één van de spectaculairste aankondigingen uit de games geschiedenis, namelijk die van The Legend of Zelda: The Twilight Princess. Het publiek werd laaiend enthousiast en ging compleet uit haar dak. De game verscheen in 2005 voor de GameCube, met een release in 2006 op de Wii.

Weet Nintendo dit jaar hetzelfde kunstje uit te halen als vier jaar geleden? Elke nieuwe Zelda titel die in de schappen verschijnt is binnen de kortste keren uitverkocht, en wordt over het algemeen ook nog eens behoorlijk goed beoordeeld. In april van dit jaar kwam Nintendo's Shigeru Miyamoto met het heugelijke nieuws dat het Legend-of-Zeldateam bezig is met een nieuwe game.

Of het hier gaat om een nieuwe Zelda titel valt te betwijfelen, zeker nadat de beste man liet weten dat het makkelijk is om een bestaand spel te nemen, het leuker te maken, en te verkopen. Miyamoto vind het beter om nieuwe ideeën te bedenken, onverwachte gamestijlen te maken en een manier te vinden dit over te brengen. Het team kan dus net zo goed werken aan een nieuw franchise. Na bijna anderhalf jaar zonder nieuwe Zelda titel, smachten echter veel fans naar een nieuw Wii avontuur met Link in de hoofdrol.


Waarheidsgetrouw

Geruchtenmolen: Wat te verwachten op de E3 2008 - Pagina 1
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Event info
Locatie Los Angeles, Noord-Amerika
Begindatum 14 juli 2008
Einddatum 17 juli 2008