Nintendo Only
special
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Patrick Zwarts (mrAdmirals)
Geplaatst op: 4 april 2016 om 17:00


English Translation   Tags: Splatoon
wii

Splatoon Nu beter dan bij launch?

Special | 4 april 2016 - Vorig jaar juni kwam Splatoon uit voor de Nintendo Wii U. De game voor wat frisse wind in het shooter-genre, maar was op n punt zwaar onder de maat: de multiplayer had veel te weinig content. Wel werden er na de launch regelmatig nieuwe wapens, maps, en andere content uitgegeven voor Splatoon. De game heeft ook een aantal flinke updates gehad. Het leek ons dus interessant om te kijken hoe de game er voor staat, nu alle content aanwezig is.

Vernieuwing
Veel ontwikkelaars hebben geprobeerd om het shooter-genre te vernieuwen, maar alleen Nintendo kreeg het met Splatoon daadwerkelijk voor elkaar. De game wordt aangeduid als een shooter, maar aangezien je geen vijanden hoeft te doden is dat geen accurate benaming. Je kunt wel je tegenstanders neerknallen, maar hiermee win je niet. Wat je wel moet doen is de omgeving verven in de kleur van je team. Het team dat het meeste van de omgeving heeft ingekleurd is de winnaar.


Constant
Nintendo had er voor gekozen om niet alleen met de gameplay iets geheel anders te doen, maar ook met het aanbieden van content. Bij de launch moesten er maar weinig wapens, maps, en modi beschikbaar zijn. De Japanse gigant ging er van uit dat spelers die de game net hadden aangeschaft zo de gelegenheid kregen om aan de gameplay te wennen, zonder te verdrinken in een enorme hoeveelheid content. Daarna zou er een constante stroom van content vrijgegeven worden voor de multiplayer. Sinds de launch is het ene naar de andere wapen ontgrendeld, alsmede maps en nieuwe modi.

Het spijt me
Ik gaf Splatoon bij launch een zes en dat was hoofdzakelijk een gevolg van het gebrek aan content voor de multiplayer. Hierdoor werd het heel gauw eentonig. Heb ik nu spijt van dit cijfer? Nee, absoluut niet. Ik ben nog steeds van mening dat er bij launch genoeg variatie moet zijn in een multiplayer. Dit was toentertijd gewoon flink onder de maat. Het wennen aan een shooter ligt niet aan de hoeveelheid content.

Eigenlijk zijn gamers die Splatoon een dik half jaar later hebben aangeschaft veel beter af dan degenen die het spel op dag n in huis hebben gehaald. De late kopers kunnen volop van de game genieten, terwijl dit bij launch een heel stuk minder was. De game is in de loop van tijd echt in positieve zin veranderd. Het is alleen jammer dat de fans, die de game bij launch hadden gekocht, toch een lichtelijke middelvinger hebben gekregen van Nintendo door ze een halfbakken product voorgeschoteld kregen.


Hetzelfde
Een ding is echter niet veranderd in de multiplayer: er zijn elke dag maar twee maps beschikbaar zijn voor elke modus. Ben je de maps die beschikbaar zijn zat, dan zal je tot de volgende dag moeten wachten tot je met andere levels aan de slag kunt. Dit had in mijn optiek toch anders gemoeten. Op de n of andere manier wil Nintendo toch weer bepalen wat en wanneer iedereen speelt. Laat elke gamer gewoon lekker zelf kiezen wat ze willen spelen, Nintendo.

Wat is het cijfer dan nu?
Zou ik Splatoon op dit moment nog steeds hetzelfde cijfer geven? Nee: ik zou de shooter nu een hoger cijfer geven. Waar de Wii U-exclusive het eerst moest hebben van zijn singleplayer, is het nu de multiplayer waar het meeste plezier uit te halen is. Er zijn gigantisch veel wapens, items, en modi beschikbaar. De gameplay is nog steeds heel erg vet en de kort maar krachtige potjes houden je elke seconde op het puntje van je stoel. Splatoon wordt dan ook nog steeds heel erg veel gespeeld.

We doen niet aan halve punten, maar ik zou de game in huidige staat een 8,5 geven. Dat zou dus een 8 of 9 worden, maar ik neig toch meer naar een 8: de game is heel goed, maar niet ijzersterk. Ik vind het nog steeds jammer dat er niet kan worden gecommuniceerd in de multiplayer en de twee maps per dag per modi had ik ook liever anders gezien. Maar dat neemt niet weg dat er heel veel plezier te beleven is aan Splatoon. Sowieso meer dan bij launch.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Meer info
Aantal spelers: 8
Release: 29 mei 2015
Stats
Aantal keer in collectie: 0
Aantal keer in wenslijst: 0

gerelateerde media