Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 14 januari 2010 om 10:04
ds

DSi XL op 5 maart in Europa

Nieuws | 14 januari 2010 - De Nintendo DSi XL zal vanaf 5 maart te verkrijgen zijn in Europa, zo heeft Nintendo zojuist bekend gemaakt. De Nintendo DSi XL is de vierde generatie DS, na de originele DS, DS Lite en DSi. De nieuwste versie van de Nintendo DS heeft twee schermen met een diameter van 10,7 centimeter, 93% groter dan de schermen van de DS Lite.

De grotere schermen van de nieuwe handheld zorgen ervoor dat de kijkhoek waaronder je het scherm kan zien groter wordt. Zo is het makkelijker voor anderen om mee te kijken op het scherm van de DSi XL. De Nintendo DSi XL zal verkrijgbaar zijn in 2 kleuren bij de lancering, wijnrood en donkerbruin. De wat ingetogener kleurschakering bevestigt opnieuw dat Nintendo zich met de DSi XL op een wat ouder publiek richt. Ook wordt de DSi XL geleverd met een 2 stylussen, de standaard stylus en een stylus ter grootte van een pen.

De DSi XL wordt verkocht met 2 programma's voorgeďnstalleerd, Even tijd voor...Brain Training: Woorden en Beelden en Dictionary 6 in 1 with Camera Function. Verder heeft de DSi XL alle mogelijkheden die de Nintendo DSi ook heeft, de ingebouwde camera, standaard webbrowser, de mogelijkheid om DSiWare games te downloaden, etc.

De DSi XL is in Japan eind vorig jaar gelanceerd en was daar een behoorlijk succes met ruim 28.000 in de eerste week. Een adviesprijs voor de Nintendo DSi XL is nog niet gegeven, in Japan kost de handheld 20.000 yen, wat omgerekend zo'n 150 euro is. De verwachting is dat de prijs van de Nintendo DSi XL hoger zal liggen die van de Nintendo DSi zal zijn, dan zou de handheld meer dan € 170 gaan kosten. De verwachte hogere adviesprijs zou Nintendo eind vorig jaar hebben bevestigd tegenover het Engelse Official Nintendo Magazine.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
hardware info
Fabrikant: Nintendo
Categorie: Systeem
Release: 5 maart 2010