Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Julian Tunru (Segia)
Geplaatst op: 21 augustus 2009 om 20:30

Bron: GamesIndustry.biz
English Translation   Tags: Minis, DSiWare
dsiware

Nintendo lanceert aanval op PSP Minis

Nieuws | 21 augustus 2009 - Nintendo is bezig met een nieuwe initiatief om onafhankelijke ontwikkelaars aan downloadservice DSiWare te binden. Het lijkt erop dat het bedrijf hiermee reageert op Sony's recentelijk aangekondigde PSP Minis.

Nintendo's nieuwe programma moet het makkelijker maken voor kleine ontwikkelaars om games en applicaties uit te geven op het al bestaande DSiWare. Het initiatief houdt in dat Nintendo ontwikkelaars gaat stimuleren kleinere, simpelere titels te ontwikkelen door zogenaamde 'royalties' - bedragen die de ontwikkelaar per download aan Nintendo betaalt - te verhogen voor grotere games.

Op de GamesCom kondigde Sony recentelijk PSP Minis aan: games van maximaal 100MB, te downloaden via PSN. Ook hier is het doel het aantrekken van nieuwe talent door kleine ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden hun games met de wereld te delen.

reacties
#24222  | 21 augustus 2009 20:48 - Link
Avatar van Link
Reacties: 2.923
En waarom precies willen wij kleine ipv grote games..?
#24227  | 22 augustus 2009 16:49 - [M]artijn
Avatar van [M]artijn
Reacties: 35
Omdat de bestaande "grote" ontwikkelaars zich kunnen richten op grote games en nieuwe ontwikkelaars redelijk goedkoop DSiware games kunnen maken (hoop ik). Mij lijkt het iig een goed idee om het downloadkanaal wat te vullen.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!