Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Julian Tunru (Segia)
Geplaatst op: 21 maart 2009 om 18:25
ds

Nintendo stimuleert ontwikkelaars zich te richten op DSi-software

Nieuws | 21 maart 2009 - Als het aan Nintendo ligt gaan third party ontwikkelaars zich deels richten op het ontwerpen van applicaties voor de muziekspeler en camera van de aankomende Nintendo DSi.

Het doel is om allerlei software in de DS Shop en DSiWare beschikbaar te hebben op de Europese releasedag 3 april. Deze 'major app strategy' werd bekend gemaakt op een geheim Nintendo Developer Conference eerder deze week. Nintendo-president Satoru Iwata ziet een marktplaats die "meer en meer de nieuwe game design-mogelijkheden willen omarmen" op de GDC volgende week.
Het lijkt erop dat Nintendo de DSi neer wil zetten als dé handheld voor innovatieve nieuwe games en software, en als nieuwe mogelijkheid voor ontwikkelaars om geld te verdienen.

De Nintendo DSi komt 3 april in Europa uit. De handheld is de opvolger van de Nintendo DS Lite, en zal onder meer een camera en muziekspeler bevatten. Met de handheld zullen DS Shop en DSiWare het levenslicht zien: de DS-versies van respectievelijk het Wii-winkelkanaal en WiiWare.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
hardware info
Fabrikant: Nintendo
Categorie: Systeem
Release: 3 april 2009