Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Julian Tunru (Segia)
Geplaatst op: 21 februari 2009 om 13:50

Bron: Wired.com
English Translation   Tags: DSiWare, WiiWare
wiiware

Meer details over Wii- en DSiWare

Nieuws | 21 februari 2009 - Nintendo wil meer 'indie'-games op de Wii en de aankomende DSi. Dat zei Nintendo's Tom Prata tegen een publiek van potentiele WiiWare-ontwikkelaars. Hoewel hij toegeeft dat Nintendo's poging toe te treden in de onafhankelijke gamedistributie, welke begon met de lancering van WiiWare in mei 2008, niet zonder slag of stoot ging, verzekert hij dat Nintendo er alles aan doet de problemen op te lossen.

Prata werd bijgestaan door Kyle Gabler, de ene helft van tweemansbedrijf 2D Boy, welke verantwoordelijk was voor alom beprezen WiiWare-titel World of Goo. Gabler illustreerde hoe kleine bedrijven als 2D Boy met WiiWare games kunnen maken vanuit één creatieve visie.

"WiiWare is niet magisch, en digitaal is niet perfect," aldus Prata. Volgens hem is het bereik het grootste probleem: niet alle Wii-eigenaren hebben hun Wii verbonden met het Internet, een vereiste als je online games wil verkopen. Toch beloofde hij dat "Nintendo werkt aan het aantal verbindingen."

Ook opslag is een probleem: de Wii heeft maar weinig ruimte om gedownloade games op te slaan. Prata ging niet dieper in op Nintendo's oplossing voor dit probleem, maar wees er wel op dat aan een oplossing wordt gewerkt."

Als laatst meldde Prata dat Nintendo bezig is met een manier om WiiWare-games beter te promoten. Een voorbeeld hiervan is een partnerschap met videosite GameTrailers, waar World of Goo playthrough videos gesubmit kunnen worden voor een aankomende wedstrijd.
"Ik denk dat Nintendo meer kan doen om WiiWare-games te ondersteunen," aldus Prata. "Dit jaar zal Nintendo de mogelijkheden voor ontwikkeling en promotie verbeteren."

Prata concludeerde met de bevestiging dat DSiWare gelijktijdig met de launch van de Nintendo DSi zal lanceren.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Japan
Opgericht in 1889