Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 31 augustus 2008 om 15:12

Bron: Die Welt
English Translation   Tags: sony, ps3, wii, howard stringer
alg

Sony CEO: 'Verkopen Wii geen invloed op PS3 verkopen'

Nieuws | 31 augustus 2008 - In een interview met de Duitse krant Die Welt heeft de CEO van Sony, Howard Stringer, gezegd dat de goede verkopen van de Wii geen invloed hebben op de verkopen van de PS3. Stringer zei letterlijk: 'the Wii is not succeeding at our expense - it isn't hurting us.' Naast deze uitspraak prees Stringer Nintendo voor zijn business model, waarbij ze op iedere console winst maken. Volgens Stringer heeft Nintendo een volledig ander business model, dat misschien wel superieur is aan dat van Sony.

Verder kwam Stringer met de uitspraak dat Sony de 'SingStar doelgroep' de laatste jaren te veel verwaarloosd heeft, door zich toch vooral te richten op de hardcore gamer. Nintendo is volgens hem zeer goed in staat gebleken die doelgroep wel blijvend aan te spreken met de Wii. Toch is Stringer absoluut niet ontevreden met de strategie van Sony, volgens de CEO van Sony heeft men momenteel een 'production bottleneck' met de PS3. Dit zou betekenen dat Sony op maximale capaciteit produceert en maar net aan de vraag naar PS3 consoles kan voldoen.

Tot slot zei Stringer nog dat hij zelf wel eens op de Wii heeft gespeeld, we geen prijsverlaging hoeven te verwachten dit jaar en dat het nog minimaal vijf tot tien jaar gaat duren voordat we massaal high-res films van het internet downloaden.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Japan
Opgericht in 1993