Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 6 juli 2016 om 22:01
alg

Nintendo begint met uitrol Pokémon Go

Nieuws | 6 juli 2016 - Het is één van de meest verwachte apps, Pokémon GO, waarmee je gewoon op straat Pokémon kunt vangen. Nintendo is vandaag begonnen met het uitbrengen van de app. Onder andere in Australië en Nieuw-Zeeland is de app voor de iPhone beschikbaar en ook Android-gebruikers in een aantal landen kunnen de app downloaden. In de Benelux is de app officieel nog niet verschenen, al kunnen Android-gebruikers de apk-file installeren.

Lege batterijen en een politiewaarschuwing
De eerste gebruikers van de app klagen ondertussen dat Pokémon GO in no-time de batterij leeg laat lopen. Ontwikkelaar Niantic Labs zegt op de hoogte te zijn van de problemen en werkt aan een fix. De 'battery saver'-optie die de app biedt lijkt voorlopig weinig effectief te zijn.

Ondertussen waarschuwt de politie van het Australische Darwin via Facebook dat het toch echt niet de bedoeling is zomaar het politiebureau binnen te wandelen. Het bureau is in de app weliswaar een Pokestop, maar daarvoor hoef je de drempel niet over. De dienders van Darwin zijn niet zo gediend van hele hordes Pokémon trainers in het bureau.

Pokémon GO
Met Pokémon GO voor je smartphone kun je op straat op jacht naar Pokémon. De game houdt hierbij rekening met de omgeving, zo kom je water Pokémon voornamelijk tegen bij het water. Nintendo kondigde de app aan op 10 september vorig jaar en is nu dus begonnen met het uitrollen van Pokémon GO.

reacties
#28246  | 12 juli 2016 12:29 - Link
Avatar van Link
Reacties: 2.923
Jammer dat wij nog even moeten wachten om m in de store te kunnen downloaden. En toch nu al zo'n succes, echt bizar!
#28247  | 24 juli 2016 01:12 - starscreamM14
Standaard avatar
Reacties: 1
ik snap niet dat sommige pokemon go spelers er niet bij stilstaan dat het onbeschoft is of niet de bedoeling of soms zelfs illegaal dat je op sommige plekken rondwandelt. er waren toch al mensen die compleet lak overal aan hebben en mensen hun tuin binnenliepen ? mensen die hekken over klimmen waarvan ze niet weten of het verboden is. straks word je aangevallen door een waakhond ofzo. daar kan je pokeballs naar smijten wat je wil maar daar heeft een rottweiler toch echt lak aan.
er was toch ook een paar gasten die een hek bij een afgrond beklommen heeft en eentje viel de afgrond gewoon in. dat soort dingen. dus mensen, wees aub voorzichtig. speel de game niet als je daarvoor de sociale en wettelijke regels gaat breken. breng jezelf en anderen niet in gevaar. bijv in het verkeer. daarmee laat je een niveau van "een andermans leven kan me niks schelen" zien wat gewoon verwerpelijk en genant is.
toch vind ik pokemon go een leuk idee. het is niet voor mij, maar er zijn wel autistische jochies die nu ineens de buitenwereld intrekken enzo door deze app. en mensen worden er gezonder van, zitten niet meer de hele dag als kluizenaar binnen en leren elkaar wat beter kennen. zodat ze zien dat je helemaal niet bang hoeft te zijn voor moslims en zwarte mensen enzo.

p.s. dit is me eerste comment hier, ik hoop gezellig over games te kunnen praten en discussieren zonder trolls en grammar nazi's tegen te komen. dus ik wens iedereen een fijne dag verder en ik kijk er naar uit dat ik veel leuke mensen mag ontmoeten en gesprekken mag voeren.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Japan
Opgericht in 1889