Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 26 mei 2015 om 13:56


English Translation   Tags: ddos, ddos-aanval
alg

Games voornaamste doelwit DDOS-aanvallen

Nieuws | 26 mei 2015 - Games zijn het belangrijkste doelwit van DDOS-aanvallen. Maar liefst 35% van deze aanvallen zijn gericht tegen games en gamebedrijven. De sector die na games het meest met DDOS-aanvallen te maken krijgt is de software & telecom-branche, met 25%. De data, verzameld door cloudservice provider Akamai, laat een verdubbeling zien van het aantal DDOS-aanvallen in Q1 2015 ten opzichte van Q1 2014.

DDOS-aanvallen op games
Het percentage aanvallen op games is met 35% van het totaal al een jaar stabiel. Door de verdubbeling van het totale aantal DDOS-aanvallen krijgen games toch meer met dit soort problemen te maken. De 'populariteit' van games bij dit soort acties ligt volgens Akamai vooral in het feit dat iedere minuut dat een game niet beschikbaar is de makers geld verliezen, wat een gamebedrijf in de ogen van de aanvallers chantabel maakt. Verder speelt het ook mee dat een geslaagde DDOS-aanval op een game voor aanzien zorgt in bepaalde communities.

PSN en Xbox Live doelwit
Met name in december vorig jaar waren er veel DDOS-aanvallen op games en gaming services. Zo legden hackers op eerste kerstdag het PlayStation Network en Xbox Live plat. Niet alleen ziet Akamai een stijging in het aantal DDOS-aanvallen, ze duren ook steeds langer.

In vergelijking met een jaar terug duurt een aanval meer dan 40% langer en is dat vaak meer dan 24 uur. Aanvallers kiezen voor langere en frequentere acties. De grootste DDOS-aanval van het afgelopen kwartaal genereerde 170GB aan data per seconde.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!