Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Lucas Seuren (Morthill)
Geplaatst op: 4 februari 2015 om 11:27


English Translation   Tags: Kwartaalcijfers
alg

GTAV al 45 miljoen keer verscheept

Nieuws | 4 februari 2015 - Uitgever Take-Two heeft de kwartaalcijfers bekendgemaakt en daaruit blijkt, niet bepaald verrassend, dat Grand Theft Auto V het bijzonder goed doet. De game werd het afgelopen jaar gelanceerd voor de PS4/Xbone en is inmiddels al bijna 10 miljoen keer verscheept. In totaal heeft Take-Two al 45 miljoen exemplaren van de game aan winkeliers verkocht. Mede daardoor steeg de omzet van de uitgever volgens de eigen methode naar $954 miljoen in het derde kwartaal.

Sterke line-up
Uiteraard heeft Take-Two meer dan alleen Grand Theft Auto in huis. Van oktober tot december lanceerde de uitgever een groot aantal games waaronder Civilization: Beyond Earth, Borderlands: The Pre-Sequel, en NBA 2K15. Van de meeste games noemt Take-Two geen verkoopcijfers; slechts van NBA 2K15 krijgt een getal: de game is 5,5 miljoen keer aan winkeliers verscheept.

Wisselende cijfers
Volgens de eigen boekhoudmethode maakt Take-Two een forse sprong voorwaarts ten opzichte van oktober t/m december 2013. De omzet steeg met 24%, al stond daar maar een winstgroei van 0,4% tegenover. Willen we een vergelijking maken met andere uitgevers, dan moeten we naar de zogenaamde GAAP-resultaten kijken. Deze boekhoudmethode is voor iedereen gelijk. Dat was beduidend minder positief. De omzet daalde met 70% en de winst met 93%. Dat kwam natuurlijk door de lancering van GTAV in 2013; mede door die game haalde Take-Two in het laatste kwartaal van dat jaar een omzet van $1,86 miljard en een winst van $578,4 miljoen. Nu vielen die cijfers terug tot $531,1 miljoen omzet en $40,1 miljoen winst.

Toekomst
Ook voor dit jaar heeft Take-Two nog het een en ander in petto. Zo komt in maart GTAV eindelijk naar de pc, krijgen de PS4 en Xbox One de Borderlands: Handsome Collection, en moet Sid Meier's Starships op de markt komen voor pc en iPad. In het volgende boekjaar, dus waarschijnlijk pas eind 2015/begin 2016, zal Battleborn nog verschijnen als alles volgens de planning verloopt.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Verenigde Staten
Opgericht in 1993