Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Lucas Seuren (Morthill)
Geplaatst op: 17 januari 2015 om 13:22

Bron: Gamesindustry
English Translation   Tags: Verkoopcijfers
alg

Goede feestdagen voor de consoles

Nieuws | 17 januari 2015 - Onderzoeksbureau NPD heeft de omzetcijfers van december bekendgemaakt en ook gelijk van heel 2014, en daaruit blijkt dat de huidige generatie consoles het bijzonder goed doen: zowel de PlayStation 4, als de Xbox One, en zelfs de Wii U zagen de verkoopcijfers flink toenemen. De totale omzet in de industrie liep wel een paar procent terug, wat voornamelijk te wijten is aan dalende verkoopcijfers van software en oude generaties hardware.

PS4 bovenaan
Sony zal het meest tevreden terugkijken op 2014, want de PlayStation 4 was de best verkochte console, niet alleen in de VS, maar wereldwijd. Die prestatie zette de console neer ondanks dat de Xbox One in zowel november als december in de VS vaker over de toonbank ging. Ook de Wii U had een goede maand, sterker nog, december was de beste maand sinds de launch en in heel 2014 werden 25% meer systemen verkocht dan in 2013.

Sterke generatie
De huidige generatie consoles lijkt de succesvolste ooit te gaan worden. De groeicijfers van met name de PS4 en Xbone hebben ervoor gezorgd dat de twee consoles gezamenlijk 65% vaker over de toonbank gingen in de eerste 14 maanden na de launch dan de PS3 en Xbox 360. Dit is met name te danken aan de launch van de verscheidene bundels, die goed waren voor 71% van de hardware-omzet in december.

Software daalt
De softwarelijst van de NPD is helaas wat minder inzichtelijk, doordat alleen games die in een doosje verkocht zijn meegenomen worden. Mede daardoor is een flinke afname te zien in de verkoopcijfers ten opzichte van 2013, de omzet lag $2,5 miljard lager het afgelopen jaar. De grote titels hadden daar niet onder te lijden, de markt lijkt smaller te worden waarin een kleine groep AAA-titels er met het gros van de omzet vandoor gaat. De lijst met best verkochte games, waarbij verkoopcijfers voor alle platforms zijn opgeteld, in de VS van het afgelopen jaar is als volgt:

1. Call of Duty: Advanced Warfare
2. Madden NFL 15
3. Destiny
4. Grand Theft Auto V
5. Minecraft
6. Super Smash Bros.
7. NBA 2K15
8. Watch_Dogs
9. FIFA 15
10. Call of Duty: Ghosts

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!