Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Joey Coenraerds (Joey)
Geplaatst op: 21 september 2014 om 18:00


English Translation   Tags: Geen tags
alg

Rewind - Week 38

Artikel | 21 september 2014 - In Rewind blikken we iedere week terug op de belangrijkste nieuwtjes die afgelopen week verschenen zijn. Deze week in het nieuws: Microsoft koopt Mojang, 82% van Destiny-verkopen op next-gen, en waarom de pc-versie van GTA V in januari verschijnt.Microsoft koopt Minecraft-ontwikkelaar
Microsoft heeft Minecraft-ontwikkelaar Mojang overgenomen. Voor de studio moest de softwaregigant het forse bedrag van $2,5 miljard neerleggen, zo'n €1,9 miljard. De overname betekent ook het vertrek van oprichter Markus "Notch" Persson, hij wilde niet de verantwoordelijkheid dragen voor Mojang nu het zo belangrijk is geworden. Mojang werd opgericht in 2009 en werd wereldberoemd door de game Minecraft. Het LEGO-achtige spel leverde de studio enorme omzetten op van vele honderden miljoenen per jaar.
82% Destiny-verkopen op next-gen
82% van de verkochte Destiny-exemplaren in het Verenigd Koninkrijk was van de PlayStation 4 of Xbox One. Slechts 18% van de verkopen was nog op de oude generatie consoles. De PS4 leidt de dans met 46% van de verkochte exemplaren, gevolgd door de Xbox One met 36%. Wordt er ook gekeken naar de verkopen op de Xbox 360 en PS3, dan is de verhouding tussen PlayStation en Xbox gelijk. 14% van de exemplaren ging over de toonbank voor de Xbox 360 en slechts 4% voor de PS3. Deze verkopen zijn inclusief de bundels van de PS4 met de game, maar exclusief digitale verkopen.
Rockstar over GTA V in januari
Grand Theft Auto V verschijnt pas in januari voor pc, terwijl de PlayStation 4- en Xbox One-versie volgende maand in de winkelrekken ligt. Volgens de ontwikkelaar zou er meer tijd nodig zijn om een fatsoenlijke pc-versie te leveren. De toelichting laat weten dat Rockstar enthousiast is over de pc-versie en deze van de noodzakelijke kwaliteit wil voorzien. Dat betekent veel testen en verschillende systemen gebruiken om een geoptimaliseerde ervaring te leveren. Ten slotte zou de pc-versie enkele unieke features bevatten, al worden die pas later onthuld.
Artikelen

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!