Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Len Maessen (RighteousNorn)
Geplaatst op: 25 juli 2014 om 09:19

Bron: Gamasutra
English Translation   Tags: Geen tags
alg

Gemiddelde salaris game-dev 83.000 dollar

Nieuws | 25 juli 2014 - De gemiddelde game-ontwikkelaar in de Verenigde Staten verdiende in 2013 $83.060 dollar per jaar. Het salaris van vrouwelijke game-devs is gemiddeld 14% lager dan dat van hun mannelijke collega's. Dat meldt Gamasutra naar aanleiding van een enquete die ze hebben gehouden onder game-ontwikkelaars.

Minder
Het salaris van game-devs is wat gezakt. Vorig jaar kwam het gemiddelde namelijk neer op zo'n $84.337 dollar. Op de afdeling Quality Assurance wordt er het minste verdient - slechts $54.833 dollar per jaar. Het meeste geld gaat natuurlijk naar de management afdeling, waar het gaat om een luttele $101.572 dollar. De Canadese devs hebben trouwens minder te klagen: zij verdienden afgelopen jaar 9% meer dan in 2012. In Europa ligt het cijfer fors lager dan aan de andere kant van de oceaan: hier wordt $46.232 per jaar verdiend.

Vrouwen
Het verschil tussen het salaris van vrouwelijke en mannelijke devs is niet wezelijk veranderd: vrouwen verdienen 86% van wat de mannen krijgen. Wel blijkt dit afhankelijk te zijn van hun vakgebied. Zo kregen vrouwen die op de audio-afdeling werken 68% van wat de mannen op dezelfde afdeling verdienden, terwijl vrouwelijke gamedesigners met 94% bijna hetzelfde betaald kregen als mannelijke designers.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!