Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 30 oktober 2013 om 10:18
alg

Take Two draait topkwartaal dankzij GTA V

Nieuws | 30 oktober 2013 - Grand Theft Auto V is inmiddels 29 miljoen keer verkocht aan winkeliers en dat zorgt ervoor dat Take Two afgelopen kwartaal een stevige winst boekte. Het bedrijf had een omzet van $1,27 miljard en boekte $325 miljoen winst. Take Two verhoogde tegelijk de omzetverwachting voor het hele jaar van $2,2 miljard naar $2,3 miljard.

Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V is in de 6 weken na de launch 29 miljoen keer verkocht. Dit zijn verkopen aan winkeliers, dus het aantal verkochte exemplaren aan consumenten zal iets lager liggen. Toch blijft het een record. Nooit eerder verkocht een game zo snel zo veel exemplaren. Binnen één dag haalde GTA V $800 miljoen omzet binnen en na 3 dagen stond de teller al op een miljard. Ter vergelijking, de vorige recordhouder was Black Ops 2, die deed er 15 dagen over om een miljard omzet te halen.

Borderlands 2
Naast GTA V blijft ook Borderlands 2 het goed doen, de game gaat inmiddels af op 7,5 miljoen verkochte exemplaren, een record voor 2K Games. Het bedrijf verwacht dat de game voorlopig nog zal blijven verkopen door de introductie van de Game of the Year Edition met alle DLC en de nieuwe DLC die 2K Games uitbrengt. Niet alleen Borderlands 2 deed het goed voor 2K Games, ook BioShock Infinite en Civilization V: Brave New World hielpen de uitgever aan een goede omzet.

Take Two op next-gen
In een telefoonconferentie met investeerders liet Take Two CEO Strauss Zelnick weten dat het bedrijf momenteel 10 games in de planning heeft voor de next-gen consoles. Meerdere van deze games zijn gepland voor het fiscale jaar 2015 dat begint op 1 april 2014. Volgens Zelnick is er binnen Take Two nog niet gesproken over een next-gen versie van GTA V. Eerder werd al bekend dat Rockstar druk bezig is met een next-gen versie van een bestaande franchise. Take Two ziet voorlopige geen drastische kostenstijging voor next-gen games ten opzichte van de huidige generatie.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Verenigde Staten
Opgericht in 1993