Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Patrick Zwarts (mrAdmirals)
Geplaatst op: 29 november 2012 om 06:48
alg

‘Next-gen een probleem voor uitgevers’

Nieuws | 29 november 2012 - Met de komst van de Nintendo Wii U is het next-gen console-tijdperk begonnen. Natuurlijk gaan Sony en Microsoft daar ook een deel van uitmaken met de opvolgers van de PlayStation 3 en de Xbox 360. Volgens Strauss Zelnick, Take-Two Interactive’s CEO, is de komst van next gen niet voor elke uitgever goed nieuws, zo meldt Polygon.

Overleven
Zelnick is van mening dat een aantal third-party uitgevers met de komst van next-gen het niet zullen overleven. Sommige uitgevers gaan volgens de CEO van Take-Two Interactive minder games uitgeven voor de huidige consoles om zich meer te richten op de next gen-consoles. Als deze nieuwe games mislukken, dan wordt het moeilijk voor de uitgevers.

Voorbeelden
Zelnick heeft dit al eerder gezien bij de overgang van oud naar nieuw. Zo neemt hij Midway als voorbeeld van een uitgever die ten onder ging door de verschuiving van oud naar nieuw:

Quote:
"Historically, in every transition that's occurred in this business, one or two third parties have gone out of business. Last time around it was Midway and a couple of others."

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Verenigde Staten
Opgericht in 1993