Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Patrick Zwarts (mrAdmirals)
Geplaatst op: 18 april 2012 om 20:29
alg

Jade Raymond:‘Games moeten volwassener worden’

Nieuws | 18 april 2012 - Volgens Jade Raymond, de grote baas van Ubisoft Toronto, is het tijd dat de games-industrie volwassen wordt. Hierbij wordt dan vooral gekeken naar de ontwikkelaars. Raymond liet namelijk tegenover Computer and Video Games weten dat er nu vooral games worden gemaakt die alleen maar draaien om hersenloze blockbusters.

Volwassen
De baas van Ubisoft Toronto wil graag zien dat games zich meer aan richten op belangrijke onderwerpen en dat games echt wat te vertellen hebben. Raymond vergelijkt de games van tegenwoordig dan ook met films van Michael Bay:

Quote:
“I really do feel it’s time for our medium to grow up. I think we don’t need to make the equivalent to a Michael Bay flick in order to sell five million copies. I think things can be exciting, have meaning and hit important topics, and I’m not the only one that thinks that.”


Assassin’s Creed als voorbeeld Raymond was ook onder andere verantwoordelijk voor Assassin’s Creed en was het toenertijd ook de opdracht om van deze titel een meer volwassen game te maken. Er wordt dan ook door Raymond gehoopt dat de game-industrie deze game als voorbeeld zal nemen. De baas van Ubisoft Toronto is in ieder geval al blij dat sommige ontwikkelaars de draad al oppikken.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Frankrijk
Opgericht in 1995