Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Arne Saerens (Velaro)
Geplaatst op: 5 april 2012 om 01:24

Bron: The Consumerist
English Translation   Tags: ea games
alg

EA benoemd als slechtste bedrijf van de VS

Nieuws | 5 april 2012 - EA Games is verkozen tot "het slechtste bedrijf van Amerika" door lezers van de online consumentenbond The Consumerist. De uitgever kreeg maar liefst 64% van het totaal aantal stemmen afkomstig van meer dan 250.000 deelnemers.

Redenen
De finale ging tussen EA Games en de Bank of America, maar uiteindelijk was het de gamesuitgever die de twijfelachtige eer in ontvangst mocht nemen. Tot de overige genomineerden van de wedstrijd behoorden onder andere Apple, GameStop, WalMart, Sony en PayPal. Er werden verschillende redenen aangehaald waarom EA deze prijs zou verdienen. Zo zou de uitgever kleine ontwikkelaars opkopen om de concurrentie uit te schakelen, buggy games releasen en haar klanten uitmelken door middel van DLC.

Reactie EA
John Reseburg van EA heeft ondertussen al gereageerd op het winnen van de wedstrijd in een interview met Kotaku, waarin hij onder andere verwijst naar de inspanningen van het bedrijf om homoseksuele relaties mogelijk te maken in recente games zoals Mass Effect 3 en Star Wars: The Old Republic. Gezien de onderstaande reactie lijkt het bedrijf haar overwinning niet bepaald serieus te nemen.

Quote:
"We're sure that British Petroleum, AIG, Philip Morris, and Halliburton are all relieved they weren't nominated this year.

"We're going to continue making award-winning games and services played by more than 300 million people worldwide."

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Verenigde Staten
Opgericht in 1982