Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 20 februari 2012 om 17:03
alg

Bobby Kotick ook aan de slag bij Coca-Cola

Nieuws | 20 februari 2012 - Vanaf vandaag is Bobby Kotick niet alleen meer de hoogste baas bij Activision Blizzard, hij zit ook in de raad van bestuur van Coca-Cola. De frisdrankengigant maakte vandaag bekend dat Kotick benoemd is tot Director of the Company.

Raad van bestuur
Dat Kotick toetreed tot de raad van bestuur van Coca-Cola betekent niet dat hij vertrekt bij Activision Blizzard. In Amerika is de raad van bestuur normaal gesproken niet belast met de dagelijkse leiding van het bedrijf, maar controleert het de mensen die leiding geven aan het bedrijf en adviseert het deze personen. Het is niet ongebruikelijk voor bestuurders om er een 2de functie bij te hebben, zo zat Kotick eerder al in de raad van bestuur van Yahoo.

Bobby Kotick
Bobby Kotick kocht in 1990 een aandeel van 25% in Activision samen met zakenpartner Brian Kelly. In 1991 werd Kotick CEO van Activision en dat is de positie die hij 21 jaar later nog steeds heeft in het bedrijf. Een bekende quote van Kotick is dat hij zijn oren niet kon geloven toen hij hoorde dat Blizzard voor 7 miljoen dollar was verkocht in 1995, hij vond dat een veel te hoog bedrag. 12 jaar later, in 2007, gingen Activision en Blizzard samen in een deal met een waarde van bijna 19 miljard dollar. Het geschatte aandeel van Blizzard in de deal was 7 miljard en daarmee kostte het bedrijf 1000 keer zoveel als in 1995.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Verenigde Staten
Opgericht in 2007