Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Lucas Seuren (Morthill)
Geplaatst op: 21 januari 2012 om 00:01

Bron: Kotaku
English Translation   Tags: ESA, E3, PIPA, SOPA
alg

ESA trekt steun SOPA in

Nieuws | 21 januari 2012 - De Entertainment Software Association, de organisatie achter de E3, heeft besloten zijn steun in te trekken voor de Amerikaanse SOPA, Stop Online Piracy Act. Hoewel de ESA nog steeds volop gelooft in het bestrijden van piraterij, is de organisatie bang dat het wetsvoorstel onvoorziene consequenties kan hebben als het wordt aangenomen.

Innovatie is belangrijk
De ESA deed vandaag een persbericht de deur uit, hierin stelde de lobbygroep dat piraterij een enorm gevaar is voor de creativiteit in de industrie, maar dat SOPA niet de juiste manier is om dit probleem aan te pakken. Om deze reden roept de ESA het Congres en Obama op om met een oplossing te komen die een goede balans is tussen de belangen van creatieve en technologische innovatie.

Quote:
Accordingly, we call upon Congress, the Obama Administration, and stakeholders to refocus their energies on producing a solution that effectively balances both creative and technology interests. As an industry of innovators and creators, we understand the importance of both technological innovation and content protection and are committed to working with all parties to encourage a balanced solution.


De omslag van de ESA is verrassend aangezien de organisatie al bijna 2 ton uitgaf om een soortgelijke wetgeving door de Amerikaanse Senaat te loodsen, maar desondanks zal PIPA, de Protect IP Act, niet spoedig in stemming worden gebracht.

Nog in onderhandeling
Het plan van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden was het SOPA spoedig in stemming brengen, maar er is na alle protesten gekozen om het voorstel voorlopig in de kast te stoppen. Zelfs schrijver en voorvechter Lamar Smith heeft kenbaar gemaakt niet op deze manier verder te willen en op zoek te gaan naar een nieuwe overeenkomst om toch de strijd aan te kunnen binden met piraterij. Daarmee is feitelijk het wetsvoorstel voorlopig van de baan.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!