Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Stefan van Veen (SvV_Ying)
Geplaatst op: 13 november 2011 om 18:00
alg

Round Up - Xbox vs. PS, Zelda-3DS en raar diefstal

Redactie | 13 november 2011 - Het is zondagavond dus weer tijd voor een overzicht van de belangrijkste en opvallendste nieuwtjes van de afgelopen week. En deze week was er nogal veel in het nieuws; zo hebben analisten uit de VS wat te zeggen over de PS3 en Xbox 360 en kwamen de langverwachte verkoopcijfers van Modern Warfare 3 binnen. Nintendo komt met een zeer mooie speciale 3DS en wellicht zijn er een hele berg GTA V details gelekt. Verder dacht een man in de VS wel even een Xbox 360 te stelen door hem in zijn broek te verstoppen. Dit allemaal in de Round Up van deze week.'Xbox 360 ziet moeilijke feestdagen tegemoet, PlayStation 3 niet
Analist Michael Pachter zei op dinsdag dat de Xbox 360 een moeilijk 'holiday-season' tegemoet kan gaan als er geen prijsverlaging wordt doorgevoerd. Waarom Pachter denkt dat de console van Microsoft het moeilijk kan krijgen, zegt hij niet. Wellicht ligt het aan de line-up, want door dit punt gaat Sony volgens de analist een zorgeloze tijd tegemoet, al doet de prijsdaling van 50 euro ongetwijfeld ook zijn ding. Op diezelfde dag kwam wel naar buiten dat de Xbox 360 de mijlpaal van 57 miljoen verkochte consoles heeft bereikt. Hiermee loopt de Xbox nog zo'n anderhalf miljoen stuks voor op de PS3.Heel wat GTA V-details gelekt?
Op maandag plaatste een forum-poster op NowGamer een hele berg informatie over GTA V. Medewerkers van een PlayStation-blad in de UK hebben volgens hem de game al zien draaien en staan nu onder een strikt embargo. Desondanks is er wellicht dus toch informatie gelekt. De details zullen we hier nu niet plaatsen aangezien het erg veel spoilers betreft mocht het op waarheid berust zijn. Wie ze wil lezen kan dat doen na de klik op onderstaande link. Op dinsdag plaatsen we een zeer uitgebreide trailer breakdown waarin we de trailer van GTA V in maar liefst 20 minuten op elk detail analyseren. De breakdown is door jullie erg positief ontvangen, dat doet ons natuurlijk goed.


Modern Warfare 3 verkoopt zo'n 9 miljoen stuks wereldwijd op dag 1
Vrijdagmiddag kwamen de officiel verkoopcijfers van all of Duty: Modern Warfare 3 naar buiten. Alleen al in de VS en de UK verkocht de game 6.5 miljoen keer in de eerste 24 uur. Hiermee is 400 miljoen dollar omgezet en is de game de grootste entertainment launch ooit. Als je de verkopen van buiten de VS en UK er bij optelt, kom je waarschijnlijk uit op zo'n 8 á 9 miljoen verkopen in de eerste week. Eerder in de week meldde we al dat de game volgens analisten wel eens 6 miljoen keer kon verkopen in 1 dag, nou dat is dus gelukt.


Nintendo lanceert special Zelda-3DS
Op dinsdag maakte Nintendo bekend dat het op 25 november 2011 een speciale 25th Anniversary limited edition Nintendo 3DS-bundel uitbrengt. De bundel bevat een exemplaar van The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D en een 3DS die is voorzien van het Hyrule-embleem en goudkleurige versieringen. Waar de recent aangekondigde witte 3DS spuuglelijk is, is dit een erg mooi ding.


Man steelt een Xbox 360 door hem in broek te stoppen
Op donderdag bereikte een opvallend nieuwsbericht de redactie; een man in de VS probeerde na een mislukte sollicitatie bij elektronicazaak Best Buy een Xbox 360 van dezelde winkel te stelen. Op de camerabeelden was te zien dat de 23-jarige man de Xbox uit de doos haalde en vervolgens in zijn broek stopte. We hebben op de redactie van alles geprobeerd maar niemand kreeg zo'n ding in zijn broek. Dat de jongen na een achtervolging dan ook werd gepakt, is niet zo verbazend, rent toch niet zo lekker.


De reviews van deze week


GO! Vision en interviews

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!