Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Lucas Seuren (Morthill)
Geplaatst op: 27 juli 2011 om 12:49
alg

Verlies EA in Q1 minder dan verwacht

Nieuws | 27 juli 2011 - Electronic Arts heeft voor het eerste kwartaal van het financiële boekjaar 2012 de cijfers gepresenteerd en die laten betere resultaten zien dan verwacht. Volgens de zogenaamde non-GAAP-cijfers leed de uitgever een verlies van $123 miljoen, waar analisten een kleine $130 miljoen verwachten. Dit was voornamelijk te danken aan het succes van puzzelgame Portal 2.

Hogere omzet
Volgens de non-GAAP-cijfers, waarbij een boekhoudmethode van EA zelf wordt gebruikt, waarin alleen de kernactiviteiten worden meegenomen, behaalde het bedrijf in het eerste kwartaal een hogere omzet dan gepland. Waar de analisten in hadden gezet op $511 miljoen, werd $524 miljoen behaald. Verantwoordelijk voor deze betere resultaten was voornamelijk Portal 2, die 2 miljoen keer over de toonbank ging.

Goede verwachtingen
Door de betere prestaties dan verwacht kijkt EA ook positief naar de rest van het jaar. De verwachte jaaromzet is omhoog bijgesteld van $3,83 miljard naar $4,03 miljard. Dit komt deels door de overname van PopCap Games, maar ook doordat er gewoon een NFL-seizoen aan zit te komen. Lange tijd leek het erop dat dit niet zou gebeuren, wat volgens EA zou kunnen leiden tot 45% minder verkochte exemplaren van Madden.

Beurzen tevreden
De financiële markten waren erg blij met de cijfers die EA naar buiten bracht. Na een slecht begin van de dag herstelde de aandelenkoers zich na de persconferentie met een stijging van 1,4% enigszins, om te sluiten op een waarde van $23,81.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!