Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Rob Polman (RP89)
Geplaatst op: 22 april 2011 om 14:48

Bron: IGN
English Translation   Tags: wii 2, e3, release, datum, naam, stream
alg

Naam, prijs en datum voor Wii 2?

Gerucht | 22 april 2011 - De geruchtenmolen omtrent de opvolger van de Wii draait op volle toeren. Vandaag mogen we daar ook een mogelijke prijs, releasedatum, naam en specificaties aan toevoegen.

Stream
Volgens IGN wordt de naam 'Stream' veelvuldig gebruikt voor de console. Daarmee wordt mogelijk gerefereerd naar de feature om content en games te streamen naar het grote scherm op de controller. Ook wordt verwezen naar de mogelijkheid om met meerdere controllers verschillende games op het controller-scherm te spelen.

Release
De productiekosten van een enkele console zou tussen de $350 en $400 liggen, al kiest Nintendo er mogelijk voor om de console aan consumenten met een kleinere winstmarge te verkopen. De productie zou in handen zijn van het Taiwanese bedrijf Foxconn, die de 1ste verschepingen in oktober/november laat plaatsvinden. Echter meent het rapport dat Nintendo er mogelijk voor kiest de release op te schuiven naar begin 2012, om ontwikkelaars zo meer tijd te geven om goede launchtitels te ontwikkelen.

Specs
Voor wat betreft de specificaties zou de grafische kaart een herziening zijn van AMDs R700 GPU en daarmee krachtiger zijn dan de PS3s Nvidia 7800GTX-processor. De CPU is een triple-core IBM PowerPC chipset, vergelijkbaar met de Xbox 360, zij het op een hogere kloksnelheid. De console is daarmee in staat om 1080p graphics te tonen, alsook 3D-ondersteuning. Qua grootte komt de console in de buurt van de originele Xbox 360, al lijkt het design op een herziening van de Super Nintendo (SNES).

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!