Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Arne Saerens (Velaro)
Geplaatst op: 15 april 2011 om 00:05

Bron: Eurogamer
English Translation   Tags: Wii 2, E3
alg

Opvolger Wii op E3?

Gerucht | 15 april 2011 - Nintendo zou volgens geruchten een nieuwe console onthullen op de E3 in juni. Dit meldt Eurogamer.

Geen gimmick
Verschillende bronnen dichtbij Game Informer hebben bevestigd dat de console games in HD-resolutie zal kunnen draaien en dat Nintendo de technologie al aan het tonen is aan third-party uitgevers. Een anonieme insider zei het volgende:

Quote:
"Nintendo is doing this one right. It's not a gimmick like the Wii."

IGN heeft zo zijn eigen bronnen. Die melden dat de console krachtiger zal zijn dan de PS3 en dat Nintendo de hardcore markt opnieuw wil heroveren. Bovendien zou de console 'backwards compatible' zijn, wat betekent dat games van de Wii erop afgespeeld zouden kunnen worden. Ook bevat de console een nieuwe controller met HD-scherm, waarvan het doeleinde nog onbekend is.

Eergisteren deed het gerucht de ronde dat Nintendo een prijsverlaging zou aankondigen voor de Wii. Sommige analisten reageerden hierop door te zeggen dat als dit daadwerkelijk zal gebeuren, dat er op de E3 een grotere aankondiging zal plaatsvinden. En veel dingen groter dan een prijsverlaging zouden er niet zijn. Behalve dan de komst van een nieuwe console.

Quote:
"Most video game companies withhold their biggest announcements until E3 and if Nintendo chooses to announce a Wii price drop before their E3 press conference, they must have something much bigger to announce. There are very few announcements that would eclipse a hardware price cut."


Vooraankondiging
Een vooraankondiging zou plaatsvinden later deze maand. Op de E3 in juni, tijdens de persconferentie van Nintendo, zou de console volledig onthuld worden. Men wist niet welke naam de console zou dragen, maar volgens Game Informer zal er waarschijnlijk een nieuw merk gelanceerd worden. De release van de console zou in laat 2012 gebeuren. Nintendo was niet bereid commentaar te geven.

Quote:
"It is our understanding that Nintendo is trying to embrace the Western gamer and will likely launch a new brand with this console."

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Japan
Opgericht in 1889