Nintendo Only
nieuws
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Rob Polman (RP89)
Geplaatst op: 17 juni 2010 om 10:47

Bron: CVG
English Translation   Tags: dreamcast, hardware, sega, e3
alg

SEGA ontkent terugkeer hardware markt

Nieuws | 17 juni 2010 - SEGA heeft geruchten over een terugkeer in de console markt ontkend. Deze geruchten ontstonden vorige week, nadat de uitgever een deal zou hebben gesloten met een Britse 3D hardware fabrikant.

Software
Tijdens de E3 liet SEGA West president Mike Hayes aan CVG weten dat dit absoluut niet het geval is. Na de mislukking van de Dreamcast is en blijft SEGA een software bedrijf. Wel worden dit jaar tal van Dreamcast klassiekers oververhuisd naar het PlayStation Network en Xbox Live.

Quote:
"Absolutely not. We're a software company. We certainly won't be getting back into hardware, that's for sure."


Dreamcast
Voor de SEGA Dreamcast, die op 14 oktober 1999 in Europa werd uitgebracht, zijn meer dan 650 titels uitgebracht, waarvan veel mensen vonden dat het zijn tijd ver vooruit was. Het was ook het eerste systeem met online consolegaming en internetondersteuning voor games via een ingebouwd modem. De Dreamcast slaagde er echter niet in een aanzienlijk deel van de markt te veroveren, wat mede kwam door de sterke concurrentie van Sony's PlayStation 2. Uiteindelijk stopte Sega met de productie in januari 2001 en trok het bedrijf zich terug uit de hardwaremarkt. Sindsdien maakt Sega enkel nog games.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!