Nintendo Only
member review
Game
Auteur: Link
Geplaatst op: 24 augustus 2009 om 11:08
Laatst gewijzigd op: 24 augustus 2009 om 11:10

Wii Sports Resort

Member Review | 24 augustus 2009 - Het was even wachten op het vervolg van de originele Wii Sports, dat gelijktijdig bij de Wii kwam, maar nu is 'ie er dan. Het eerste deel van de nu tweedelige serie kreeg je bij het Wii-spelsysteem om te demonstreren wat je met de Wii kunt, en nu is Wii Sports weer verbonden met hardware: een accessoire voor de Wii, Wii Motion Plus. In deze review zal ik het niet alleen over Wii Sports Resort hebben, maar ook over de accessoire, Wii Motion Plus (in het vervolg: WM+).

Wii Motion Plus

WM+ komt geleverd met een nieuw beschermhoesje, omdat de Wii Remote door dit blokje iets langer wordt. Over de nieuwe lengte valt echt niet te klagen, want voor mijn grote handen is het alleen maar prettiger. Voor de rest is het hoesje gelijk aan de oude. Het spel begint met een demonstratie van hoe je Wii Motion Plus vast moet maken aan je Remote - dit filmpje is ook op Nintendo Only te zien. Voor mij was het dus geen nieuw filmpje en ik irriteerde me aan het feit dat het niet doorspoelbaar was. Nadat het filmpje was afgelopen en WM+ - hopelijk - op de goede manier had aangesloten, begon het spel meteen. Je wordt uit het vliegtuig gegooid, boven de eilanden waar Wii Sports zich deze keer afspeelt. Met WM+ had je totale controle over je personage in de lucht. Salto's, bochten, vrijwel alles kon en inderdaad: het is ontzettend nauwkeurig. Nadat je geland bent, kan het feest pas echt beginnen!

Zwaardvechten
Wat als eerste opvalt is dat er veel meer sporten zijn: dit keer zijn het er twaalf. En dat is dan nog niet alles: de meeste sporten hebben verschillende banen of modi. De training die je in het eerste deel had, is er echter niet meer. De sport die iedere jongen als eerste wil proberen, is natuurlijk het zwaardvechten. Ook hier kon je kiezen uit drie modi. De eerste was een gewoon duel en het leek me verstandig daar mee te beginnen. Aangezien ik als kind al wat ervaring met zwaardvechten had opgebouwd, ging het erg vloeiend - ja, inderdaad, in tegenstelling tot tennis in de eerste Wii Sports, heb je hier wl voordeel als je ervaring hebt. Het zwaard volgde inderdaad mijn bewegingen goed en in tegenstelling tot wat andere reviewers gezegd hebben - dat het waarschijnlijk gewoon hersenloos op elkaar inslaan wordt - kan ik je vertellen dat je bij tegenstanders van een hoger level (laat staan mensen!) NIET wint door te slaan - alle[B][/B]en door cht zwaard te vechten. Afwachten, blokken, op de juiste plek van zijn lichaam slaan, missen, afweren, nu wel raken, enzovoorts. Ik heb me hier dan ook al uren mee vermaakt.

Andere sporten
De andere sporten, varirend van fietsen en kanon tot boogschieten en basketbal, zijn ook erg vermakelijk. Niet alle sporten zullen voor veel plezier zorgen, maar sommigen zijn echt uitdagend, zeker met het systeem van Wii Sports Resort: na een gewonnen wedstrijd ga je levels omhoog, en na de 1000 krijg je de titel 'Pro'. Aangezien je soms meer dan 100 punten in n keer er bij krijgt lijkt het simpel, maar hoe sterker jij wordt, hoe sterker je tegenstanders worden. Rond de achthonderd wordt het lastig en rond de 1300 wordt het echt moeilijk. Bij de meeste sporten zie je echt de toevoeging van Wii Motion Plus (frisbeen, basketbal, powerski'en), maar niet overal. Zo is tafeltennis erg leuk, maar niet alles (vooral hoe hard je slaat) wordt niet geregistreerd. Jammer, want juist met het afwisselen van hard en zacht slaan kun je je (menselijk) tegenstander uitputten.

Achievements!
Niet helemaal, maar wel een beetje. Door aan bepaalde voorwaarden in het spel te voldoen, kun je 'stamps' halen. Bij de meeste sporten kun je er vijf per modus halen. Enkele voorbeelden zijn het maken van 5 slam dunks bij basketbal in n wedstrijd (is lastiger dan je denkt) en het halen van een negatieve score (negatief is goed bij golf) bij golf. Sommigen zijn minder voor de hand liggend en sommigen echt ontzettend lastig. Ik heb ze dan ook nog lang niet allemaal, maar het houdt me wel bezig. Inmiddels heb ik het zelfs een beetje opgegeven en besloten dat ik eerst naar level 2000 bij iedere sport wil, en hoop ik dat ik ondertussen, 'per ongeluk', wat van die stamps krijg.

Alleen maar pluspunten(?)
Deze game is bijna fout-vrij. Weer opgewekte deuntjes, het ziet er goed uit, ook het landschap waar je doorheen fietst of overheen vliegt, en het is natuurlijk leuk. Echter, er zijn ook minpuntjes. Zo kan het wel eens voorkomen (bij zwaardvechten bijvoorbeeld) dat WM+ opeens verkeerd gericht staat. Das erg lastig, want dan blokkeer je natuurlijk helemaal niet zoals je wilt en hetzelfde geldt voor slaan. Gelukkig kun je de stand in-game weer resetten, ik ben blij dat het ontwikkelingsteam daar aan gedacht heeft. Ander klein minpuntje is dat je sommige games niet tegen een computergestuurde tegenstander kan doen, dus alleen met zijn tween - maar dan moet je wel een tweede WM+ kopen! Geen probleem voor de rijke stinkerds of echte fans (ja, inderdaad, ik heb er al drie), maar wel lastiger voor de gezinnetjes waar deze game toch een beetje voor gaan. Maar voor twintig euro is het ook weer niet z'n grote uitgave en de prijs van het spel zelf helpt ook enorm mee: inclusief WM+ voor maar 50 euro. Ideaal, toch?

plus- en minpunten
Veel sporten
Wii Motion Plus werkt!
Goed geluid en ziet er mooi uit
Achievements
Meerdere modi per sport
Levelsysteem weer terug
Sommige sporten profiteren niet optimaal van WM+
WM+ staat soms verkeerd ingesteld
Spel wordt na veel spelen een beetje herhalend
conclusie
Totaal score: 90 Net als de eerste Wii Sports is het op het begin het leukst. Je kunt ontzettend veel met Nintendo's nieuwste accessoire en dat laten ze zien. Het is erg leuk om verschillende achievements te bereiken en om je tegenstander gewoon in te maken. Zeker bij sporten waar je RealLife-ervaring voor nodig hebt is het belonend om iemand makkelijk er af te werken. Jammer dat niet elke sport van WM+ profiteert. Dit spel laat goed zien wat we kunnen verwachten: cht zwaardvechten in de nieuwe Zelda (het werkt echt!), effectballetjes slaan in tennisspellen, boogschieten (niet door op de tv te richten met je Remote, maar door je Remote verticaal te houden, net als een boog en dan te richten), enzovoorts. Ik kan niet wachten.
Must-have
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Meer info
Genre(s): Sport
Aantal spelers: -
Release: 24 juli 2009
Stats
Aantal keer in collectie: 9
Aantal keer in wenslijst: 10
Boxshot
gerelateerde media