Nintendo Only
member review
default sfeerafbeelding
Auteur: blackdwarf
Geplaatst op: 16 juni 2009 om 20:09
Laatst gewijzigd op: 17 juni 2009 om 12:02

Professor Layton and the Curious Village

Member Review | 16 juni 2009 - Iedereen kent ze wel: raadsels! je hebt kleine, grote moeilijke, makkelijke, met rekensommetjes, enz. Gooi dat allemaal bij elkaar, doe er een goed verhaal bij en een sterk thema, versterkt door personages en muziek. Dan zal het product waarschijnlijk professor Layton worden!

Verhaal
Het verhaal is in het kort dit: jij professor Layton een beroemde puzzelaar wordt uitgenodigd om een groot mysterie op te lossen in een afgelegen dorpje. Layton vindt het verhaal van het dorp wel interressant en besluit samen met zijn leerling: luke, op stap te gaan. Voor je zelfs aankomt in het dorp beginnen de raadsels al te vloeien. Het is aan jou om de raadsels op te lossen en het mysterie te ontraffelen.

Gameplay
De gameplay is vooral door het dorp lopen en mensen aan spreken. De raadsels zijn heel gevarieerd. Zo zijn er: rekensommen, taal, puzzels, geweten(bijv, de dader kiezen), strikvragen en veel meer. De kans is klein dat je 2 keer achter dezelfde soort raadsel krijgt en dus zal het niet zo gauw vervelen. Toen ik hier aan begon dacht ik dat het wel makklelijke raadsels zouden zijn. Nou, had ik het even mis! De raadsels zijn soms verschrikkelijk moeilijk waar je soms echt een dag voor nodig hebt. Dit is natuurlijk wel een heel groot pluspunt, want je moet er echt even over nadenken.Cutscenes
Het verhaal is verdeeld in hoofdstukken en aan elk begin van een hoofdstuk krijg je een prachtige filmpje te zien, waardoor het verhaal weer beter verteld wordt. Deze filmpjes zijn allemaal manga getekend zoals Bijv, pokemon alleen dan veel ronder en niet zo strak. De filmpjes zijn van hoge kwaliteit en de muziek en gesproken teksten maken het een genot om naar te kijken en te luisteren!

Vervolg
De prof, Layton serie bestaat al een paar jaar. Eigenlijk zijn er al 3 delel, maar pas na 3 jaar is besloten om het spel in europa en amerika te releasen. Dit is het eerste deel(duh). Rond augustus zal deel 2 uit komen: Professor Layton and the Diabolical Box. Over deel drie is nog helaas niks gezegd, maar de kans is groot dat die ook uitendelijk hier zou komen. Er komt ook een film, maar of die in europa komt is nog de vraag.
plus- en minpunten
sterk verhaal
prachtige custscenes
zeer moeilijke raadsels
lange speeltijd(10-12 uur)
wachten op het vervolg
opnieuw spelen is heel saai
conclusie
Totaal score: 78 Dit spel is fantastisch mits je van verhalen en lezen houdt en het rustig aan kan doen. Voor de die-hards shooter of andere agresieve spellen kan dit saai zijn. maar het is een pareltje voor de ds!
Geweldig
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Level-5
Uitgever: Nintendo
Meer info
Genre(s): Puzzle
Aantal spelers: -
Release: 7 november 2008
Stats
Aantal keer in collectie: 6
Aantal keer in wenslijst: 2
Boxshot
gerelateerde media