Nintendo Only
member review
default sfeerafbeelding
Auteur: captainjp
Geplaatst op: 24 maart 2009 om 00:26
Laatst gewijzigd op: 24 maart 2009 om 00:38

Dragon Ball: Origins

Member Review | 24 maart 2009 - Een kleine jonge genaamd Goku begint met zijn dagelijkse training om fit te blijven. Onderweg komt hij een meisje tegen genaamd Bulma die op zoek is naar de Dragonballs. Ze verteld hem dat als je alle Dragonballs vindt de `Eternal Dragon` een wens vervult. Uiteindelijk besluit Goku mee te gaan, op zoek naar de Dragonballs.

De fans van de Dragonball series zullen snel zien dat het spel vrijwel alle gebeurtenissen nagaat van de eerste twee sagaīs van de anime serie. Een enkele keer is het onderscheid zelfs moeilijk te maken tussen serie en spel. Hiernaast wordt het verhaal vanaf het begin uitgelegd dat zelfs iemand die nooit Dragonball heeft gezien het verhaal zonder moeite kan bij houden. De sfeer wordt vooral gezet door Gokuís onwetendheid die voor de nodige humor zorgt.


Grafisch is ziet het spel er zeer gelikt uit, zo zijn de personages heel gedetailleerd, zijn de animaties en effecten goed uitgevoerd, en is de interface simpel gehouden. Op de geluidseffecten is niet veel op aan te merken. Alle dialoog wordt met tekst weergegeven met uitzondering van een gesproken woordje of zinnetje dat af en toe het verhaal passeert.
Het bevat de originele Japanse muziek die redelijk fijn is om te luisteren en het achtergrondgeluid tijdens de verschillende levels varieert redelijk genoeg om niet te gaan vervelen.

In Dragon Ball: Origins wordt de nadruk vooral gelegd op avontuur in plaats van RPG of het vechtgenre wat vaker voorkomt bij Dragonball games. Daarnaast kan met verzamelde Skill Orbs enkele vaardigheden worden verbeterd zoals het sneller opladen van Gokuīs Kamehameha, een energieaanval, of het verder weg duwen van vijanden.

Het spel bouwt zich gestaag op zo wordt de besturing duidelijk uitgelegd en is simpel op te pakken. De besturing is vergelijkbaar met die van Legend of Zelda: Phantom Hourglass en er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de stylus, waarbij het wel mogelijk is te bewegen met de vierpuntstoets. In het begin zijn de vijanden makkelijk te verslaan en de puzzels snel opgelost, maar verder in het spel zijn de vijanden lastiger en zijn de puzzels en werelden veel complexer. Zo gebruikt Goku naast zijn vuisten ook zijn Power Pole, een magische stok die zover kan uitrekken als hij maar wil, om de verre tegenstanders mee te verslaan. Sommige tegenstanders zijn bestand tegen de bepaalde aanvallen en moeten op een bepaalde manier worden verslagen.
Naast het wandelen door de verschillende levels moet je ook soms vliegen op de Flying Nimbus een vliegende gele wolk waarmee je een enkele keer mee op weg gaat.
Er kunnen Healt Pieces en Ki Pieces worden verzameld voor het verhogen van de levens en energiepunten van Goku en Bulma. Deze vooral hard nodig voor Bulma, want ze kan veel minder hebben dan Goku waarbij het dus voor kan komen dat het level opnieuw moet worden gedaan. Verder zijn er ook figuren te verzamelen om voor de liefhebber om door te gaan na het uitspelen. Zo krijg je sommige figuren alleen als je een level zo snel mogelijk uitspeelt.

Natuurlijk heeft het spel ook nog enkele nadelen zoals de camera die zich focust tussen Goku en de dichtst bijzijnde vijand waarbij je niet meer goed om je heen kan kijken. De aanraking van de styling werkt bij veel vijanden minder goed als bedoeld is. Heel soms treed er een lichte framedrop op wat gelukkig vrijwel niet voorkomt tijdens het spelen.
plus- en minpunten
Volgt verhaal volledig
Grafisch zeer gelikt
Orginele Japanse muziek
Voor de echte fan...
... en leek
Goeie gameplay
Besturing faalt soms
Zeldzame framedrops
conclusie
Totaal score: 79 Dragon Ball: Origins is voor de fans een absolute must, maar zelfs voor de iemand die er nooit van heeft gehoord een degelijk avontuurlijk spel met genoeg vermaak. Zo is er niks verkeerds te melden over de muziek en geluid en is het grafisch een van de beste Nintendo DS games. Bovendien zit de gameplay goed in elkaar en gaat van begin tot eind niet vervelen door de vele variaties en tussenfilmpjes in het spel. De pret wordt dan ook niet bedorven door de enkele minpuntjes in het spel.
Geweldig
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Bandai Namco Games
Uitgever: Atari
Meer info
Genre(s): Action
Adventure
Aantal spelers: -
Release: december 2008
Stats
Aantal keer in collectie: 5
Aantal keer in wenslijst: 1

gerelateerde media