Nintendo Only
game
Game
wii

Mario Kart Wii

Mario en zijn populaire vrienden keren op spectaculaire wijze terug in Mario Kart Wii, met meer actie en verfrissende race-fun dan ooit eerder in de serie. Spelers kunnen zich helemaal uitleven met 16 nieuwe banen en 16 klassieke parkoersen uit eerdere Mario Kart-spellen.

Voor het eerst kunnen spelers kiezen of ze willen racen met karts of een voor de serie nieuw soort voertuigen – motorfietsen! Spelers die voor de tweewielers kiezen, kunnen gebruik maken van nieuwe racemogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk een ‘wheelie’ te maken voor wat extra snelheid, alleen wordt het daardoor wel moeilijker de motor te besturen. Met de finish in zicht wordt zo niet alleen de behendigheid maar ook het tactisch inzicht en lef van de speler beproefd.

Naast de vele bekende en nieuwe personages in Mario Kart Wii, kunnen spelers dit keer ook de weg op met hun eigen Mii-personages om de races nóg persoonlijker te maken. Zoals het hoort in een Mario Kart-spel, wordt de competitie verder op de spits gedreven door een grote hoeveelheid power-ups en voorwerpen om de concurrentie te hinderen. Naast de bloedstollend spannende races, kunnen spelers hun tegenstanders ook direct onder vuur nemen in maar liefst tien arena’s.

horLine

Features:

* Mario Kart Wii is gebundeld met het Wii Wheel. Door de intuïtieve besturing van deze accessoire is dit één van de meest toegankelijke Mario Kart-games tot op heden, zodat nieuwkomers en ervaren spelers moeiteloos samen kunnen genieten van dit fantastische racespektakel.

* Mario Kart Wii kan ook worden bestuurd met een horizontaal vastgehouden Wii-afstandsbediening, de combinatie Wii-afstandsbediening en Nunchuk, de Traditionele Controller en zelfs met de Nintendo GameCube-controller. Zo kan iedereen op zijn favoriete manier spelen.

* Een vrachtlading aan nieuwe parkoersen, personages, wapens en voertuigen.

* Race met maar liefst 12 spelers van over de hele wereld tegelijk via de Nintendo Wi-Fi Connection of met 4 spelers via de multiplayer split-screen mogelijkheid.

* Op het nieuwe Mario Kart Kanaal krijgen spelers niet alleen zicht op hun plaats in het klassement, op basis van de races die online werden voltooid, maar kunnen ook zogenaamde Ghost-gegevens worden gedeeld en gedownload. In het kanaal wordt tevens aangegeven welke vrienden online zijn, en is het mogelijk om een kamer aan te maken om met deze vrienden te chatten.

horLine

Online opties:

* Leaderboards
* Online multiplayer
* Offline multiplayer

horLine

PEGI rating:

3+  

horLine

Officile website

Releasedatum: 11 april 2008

game info
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Meer info
Genre(s): Arcade Racer
Aantal spelers: 1-12
Release: 11 april 2008
Website: Officile website
Stats
Aantal keer in collectie: 68
Aantal keer in wenslijst: 14
Boxshot
gerelateerde media