Nintendo Only
DS

Nintendo DS F.A.Q.

Waar staan de letters DS voor?
Voor de uitgevers van de vele DS spellen, staan de letters DS voor "Developers System". Over het algemeen staat de afkorting echter bekend als "Dual Screen".

Is er verschil tussen de Nintendo DS en de Nintendo DS Lite?
Ja, er is wel degelijk verschil tussen de Nintendo DS en de Nintendo DS Lite. Je kunt de DS Lite eigenlijk zien als een verbeterde versie van het origineel. De Lite is beter vormgegeven en is 20% lichter. Hierdoor is het prettiger om te gamen met de DS Lite. Ook zit er verschil in de stylus. De Lite versie heeft een langere en dikkere stylus, waardoor het beter is vast te houden.

Krijg je snel krassen op het touch screen?
Natuurlijk zijn krassen niet te voorkomen, maar met normaal gebruik zijn deze krasjes slecht tot niet zichtbaar. Om het helemaal te voorkomen zou je een screen protector kunnen aanschaffen, die je op het touch screen kunt bevestigen.

Hoe houd ik het scherm schoon?
Het schoonmaken van de DS dient gedaan te worden met een stoffen doek of met vochtige brillen doekjes. Maak het echter nooit schoon met water en zeep.

Kun je DS spellen spelen op de DS Lite?
Ja, dat is mogelijk. Qua games verschillen beide DS versies niet. Het zijn dezelfde apparaten maar met een ander uiterlijk.

Waar dienen SLOT-1 en SLOT-2 voor?
De Nintendo DS heeft twee verschillende slots. Slot-1 is bedoeld voor de Nintendo DS spellen en SLOT-2 is bedoeld voor de GameBoy Advance spellen.

Beschikt de DS over een multiplayer optie?
Ja, een multiplayer optie is aanwezig op de Nintendo DS. Deze optie is geheel draadloos.

Maakt de Nintendo DS gebruik van batterijen?
Nee, de Nintendo DS maakt gebruik van een zogehete lithium-ion accu. Dit is een oplaadbare accu die je aan het lichtnet dient te koppelen zodra de accu leeg is. De accu in de originele DS gaat ongeveer 6 tot 10 uur mee en die van de DS Lite geven je 15 tot 19 uur speeltijd.

Kun je met de DS online spelen?
Ja, het is mogelijk om met de Nintendo DS online te spelen. Nintendo biedt de mogelijkheid om games gratis online te spelen via de Nintendo Wi-Fi Connection.

Hoe kun je met de DS online spelen?
De DS kan zich draadloos via Wi-Fi verbinden. Als je contact maakt met bijvoorbeeld een wireless router, kan de DS online. Heb je echter geen wireless router tot je beschikking, dan kan er altijd gebruik worden gemaakt van de Nintendo Wi-Fi Connection USB Adapter.

Zijn er kosten aan verbonden voor het online spelen?
Nee, het online gamen bij Nintendo is geheel gratis. Je betaalt alleen de internet kosten die zijn verbonden aan jouw internet abonnement.